Irreális elképzelés a papír nélküli iroda

stockfresh_105826_business-woman-over-worked_sizem_jpg

Új kutatási eredmények szerint a papír nélküli iroda irreális elképzelés, a munkahelyek növekvő digitalizálásának és az ökoszisztéma megőrzésével kapcsolatos aggályok ellenére is.

Tovább »

Tovább romlik az IT-munkaerőpiac helyzete

2017.02.16. 16:55 | Általános, eMunka
Woman hands typing on the black keyboard

Nem csak hiedelem az informatikushiány, legalábbis a Codecool kutatásában megkérdezett HR szakemberek szerint. Leginkább a Java, C/C++ és JavaScript fejlesztők hiányoznak, de szoftvertesztelőkre és IT támogatókra is bőven van kereslet.

Tovább »

Megújult a LinkedIn, facebookos chatet is kapott

2017.01.20. 15:12 | eMunka, Haladó, Vezető cikk
3d image of blue virtual people, connect on white background

Alapos ráncfelvarráson esett át a LinkedIn, többek között az üzleti közösségi oldal keresője is megújult, illetve már chatelni is lehet vele.

Tovább »

Digitálisan fejlődni úgy, hogy szinte semmit nem költünk? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Woman businesswoman in suit with touch pad in his hands

Stabilitás, megbízhatóság, elégedett vevők – minden cég erre vágyik, de hogyan érhető ez el? És mi köze van ehhez a digitalizációnak? Az, hogy utóbbi nélkül az elsők is nehezebben érhetők el. Tippeket adunk, hogyan kezdje el az átállást.

Tovább »

Nagyon is jól jönnek a videojátékok az angoltanuláshoz

technology, gaming, entertainment, let's play and people concept - happy young man in headset with pc computer playing game at home and streaming playthrough or walkthrough video

Legtöbbször a negatív hatásaikról hallani, pedig nemcsak számos készséget fejleszthetnek, hanem kulcsot is adhatnak az oktatás megreformálásához.

Tovább »

A kormány támogatja a nyílt forráskódú szoftvereket

libreoffice

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy konferencián közölte, hogy a kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek elterjesztését a közigazgatásban. Ez Magyarország informatikai szuverenitását is szolgálja.

Tovább »

A versenyképességhez fontos a gazdaság digitális átalakítása

tn496c0-17

A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be – emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Tovább »

Ezen a fájlmegosztón végre nincsen tárhelykorlát

Cloud Computing concept background with a lot of icons: tablet, smartphone, computer, desktop, monitor, music, downloads and so on

Bátran feltölthetünk sok képet, pdf fájlt, filmet, nincs tárhelykorlát az alábbi fájlmegosztó szolgáltatásnál, ráadásul még chatelhetünk is partnereinkkel.

Tovább »

Startupok Éjszakája – Fókuszban a fővárosi ökoszisztéma

2016.12.01. 16:39 | Digitális írástudás, eMunka, Haladó
51049_copy_3_startupok_ejszakaja_

Startupok Éjszakája címmel, Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt rendezett nagyszabású eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2016. november 23-án, este a Bálna Budapest központban. Több mint 200 érdeklődő látogatott el az idén második alkalommal megrendezett eseményre, melyen a magyar startup világhoz kötődő közszférabeli szervetek, vállalati programok, inkubátorok és startupok egyaránt képviseltették magukat.

Tovább »

Helybe megy a Szupergyors Internet Program

djp_wp_20161102_11_20_18_pro

A Digitális Jólét Program (DJP) programiroda szervezésében 18 megyeszékhelyen tartanak előadásokat, és biztosítanak konzultációs lehetőséget az adott megye valamennyi polgármestere, jegyzője, a járási hivatalok vezetői és a megyei kormányhivatali munkatársak számára a Szupergyors Internet Programról (SZIP).

Tovább »