IT Business&Technology konferencia 2017

2017.01.17. 17:20 | eGazdaság, Események

A képregényforgató fiatalságnak nem igazán kell bemutatni, hogy a szuperhősökből összeállított csapat miért is képviselheti méltó analógiaként az ICT-piac 2017-es évét. Az ITB úgy gondolta, sőt teljesen biztos benne, hogy ha valódi megoldásokat, igazi üzleti támogatást akar nyújtani a megjelenő menedzsereknek, akkor a hagyományosan alkalmazott, egy téma köré épített tartalmi koncepció kevés lesz. Van helyzet az ICT-piacon, ugyanakkor vannak igazán nagy lehetőségek is. Ezek megoldásához, kiaknázásához már egy egész szuperhőscsapatot kell hadrendbe állítani…

Tovább »

Jó tudni: ha PayPallel fizetett a neten, ingyen visszaküldheti a csomagot, ha valami nem jó

A keyboard with a red button - Online Shopping

Bár a külföldi rendelések esetében 4-5 hét is lehet a szállítási határidő, az év utolsó napjaira még a késve kézbesített csomagok is megérkeztek a netes vásárlásokból. Kevesen tudják, pedig fontos lehet: a PayPal-fiókkal történt fizetés esetén visszakérhető a visszaküldés postázási költsége.

Tovább »

Új pályázati lehetőségek nyílnak a kis- és középvállalkozások számára

2016.12.19. 15:03 | eDemokrácia, eGazdaság, Haladó
tn496c0-18

Három induló pályázaton összesen 54 milliárd forintot nyerhetnek el hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásuk érdekében.

Tovább »

Ha kérik a PIN-kódot, ideje gyanakodnunk

2016.12.19. 10:55 | eGazdaság, Haladó, Kezdő
A keyboard with a red button - Online Shopping

Veszélyes a karácsonyi vásárlás az Interneten? A Kürt biztonsági szakemberei csokorba gyűjtötték, hogy laikusként is miként van mód a védekezésre.

Tovább »

Adatbázisba teszik a tisztességtelen online kereskedőket

A keyboard with a red button - Online Shopping

A tisztességesebb elektronikus kereskedelem érdekében módosította kedden az Országgyűlés az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvényeket a kormány kezdeményezésére.

Tovább »

Amit az internettől kapunk karácsonyra

technology, holidays and people concept - man in costume of santa claus with tablet pc computer, gifts and christmas tree sitting in armchair over yellow lights background

Idén várhatóan kétmillióan fogják karácsonyi ajándékaikat (is) online megvásárolni, és netezésre alkalmas eszközök szintén szép számban lesznek a fa alatt.

Tovább »

Miben van a siker kulcsa az online kereskedelemben?

2016.12.01. 15:17 | eGazdaság, Haladó
3D render of a stack of boxes with mouse

Tarolt az idei Fekete Péntek – az e-kereskedők szerint leginkább a felkészülésen múlik. Idén minden eddiginél koncentráltabban indult az ünnepi szezon az e-kereskedelemben: a webáruházak 54%-a készült akciókkal a múlt heti Fekete Péntekre.

Tovább »

Helybe megy a Szupergyors Internet Program

djp_wp_20161102_11_20_18_pro

A Digitális Jólét Program (DJP) programiroda szervezésében 18 megyeszékhelyen tartanak előadásokat, és biztosítanak konzultációs lehetőséget az adott megye valamennyi polgármestere, jegyzője, a járási hivatalok vezetői és a megyei kormányhivatali munkatársak számára a Szupergyors Internet Programról (SZIP).

Tovább »

Csekkolja otthon a készülékeit: amelyiken nincs rajta ez a jelzés, az tiltott lehet Magyarországon

2016.11.24. 11:49 | eGazdaság, Haladó, Kezdő
image

A karácsonyi vásárlás előtt fokozottan aktuális a téma: a zavarkeltő, tiltott elektronikus eszközök terjedésére hívja fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Tovább »

Debreceni: A KIFÜ hozza létre az info-sztráda bekötőútjait

road guide and Wireless computer mouse isolated on white background

A szélessávú internethálózat kiépítése után az internet előfizetések ára tovább csökkenhet majd- hangsúlyozta Debreceni Győző a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség projektmenedzsere. Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke elmondta: a szervezet támogatja a kormány elképzeléseit.

Tovább »