Nagyon is jól jönnek a videojátékok az angoltanuláshoz

technology, gaming, entertainment, let's play and people concept - happy young man in headset with pc computer playing game at home and streaming playthrough or walkthrough video

Legtöbbször a negatív hatásaikról hallani, pedig nemcsak számos készséget fejleszthetnek, hanem kulcsot is adhatnak az oktatás megreformálásához.

Tovább »

Óvatosan a karácsonyra kapott okoseszközökkel!

business, technology, navigation and people concept - close up of male hand holding and showing transparent smart phone and watch at office with gps navigator map on screen

Közelegnek az ünnepek, és a népszerű ajándékok listáján az okoseszközök is egyre inkább előretörnek. Ennek azonban akadnak biztonsági kockázatai otthon és akár a munkahelyen is. Az utóbbi években számtalan új, internetre csatlakoztatott készülék – így okostelefon, intelligens óra, okostévé, drón vagy éppen VR-szemüveg – jelenik meg a piacon az év végi kereskedelmi csúcsidőszakra időzítve.

Tovább »

Amit az internettől kapunk karácsonyra

technology, holidays and people concept - man in costume of santa claus with tablet pc computer, gifts and christmas tree sitting in armchair over yellow lights background

Idén várhatóan kétmillióan fogják karácsonyi ajándékaikat (is) online megvásárolni, és netezésre alkalmas eszközök szintén szép számban lesznek a fa alatt.

Tovább »

Végre letöltheti telefonjára a Microsoft legnépszerűbb játékát

image

A Microsoft pasziánsz-kollekciója vitathatatlanul a windowsos rendszer legkedveltebb játéka. Végre a konkurens mobil platformokon is bemutatkozhat.

Tovább »

Milyen kütyüt vegyünk karácsonyra és milyet ne

Christmas Tree on Laptop Screen Tablet PC and Smartphone over Bright Background, isolated on white, vector illustration

Ünnepek előtti vásárlási tanácsadónkból kiderül, mit vegyünk figyelembe, hogy a megajándékozottnak ne fagyjon arcára a mosoly a készülék kicsomagolásakor.

Tovább »

Folytatódhat a nevezés – hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2016.11.11. 14:31 | eKultúra, Haladó, Pályázatok
1082721-2121364097

Meghosszabbított határidővel, november 20-ig lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra! A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 15 éve életre hívott digitális megmérettetésre 25 kategóriában várják a nevezéseket.

Tovább »

Nem a mobiltelefont kell kitiltani az iskolából

group of school kids with smartphone and soda cans

A szakember szerint nem az a cél, hogy a gyerek ne vihesse be az iskolába a mobiltelefonját, laptopját, tabletjét. Ezeknek az eszközöknek meg kell találni a helyét a tanítási órákon, mert ez még motiválja is diákokat.

Tovább »

25 éves az első .hu végződésű internetes cím

www

Hazánkat 25 éve elérte a digitális forradalom, azóta ki jobban, ki kevésbé lépést tart a digitális világ fejlődésével. Az 1980-as években szinte csak tudományos célokra tartották fent a világhálót. Az első bejegyzett internetes cím (domain) birtokosa a Massachusetts Institute of Technology (MTI) égisze alatt működő számítógépes munkaállomásokat gyártó cég, a Symbolics volt. Az azóta csődbe ment vállalat symbolics.com internetes címét 1985. március 15-én jegyezték be.

Tovább »

Kódoljuk át együtt az országot a Code Week-en!

codeweek-keltsd-eletre-az-otleteidet

A Code Week-et már negyedik alkalommal rendezik meg az EU tagországai, így Magyarország is azzal a céllal, hogy ebben az egy hétben közelebb hozzák a tanárokhoz, diákokokhoz, szülőkhöz a programozást és azt, hogy programozni ma már bárki meg tud tanulni, akinek minimális érdeklődése és affinitása van a téma iránt.

Tovább »

Tiltsuk, engedjük? Kiderült, hogy mennyit érdemes hagyni videojátékozni a gyerekeket

2016.09.26. 16:41 | eKultúra, Haladó, Kezdő
Siblings playing video games

Bár a videojáték valóban fejlesztheti a gyerekek bizonyos képességeit, itt is igaz a régi mondás: jóból is megárt a sok. Spanyol kutatók tették közzé a napokban új eredményeiket az Annals of Neurology folyóiratban, amelyek szerint egy bizonyos ideig kifejezetten előnyös a gyerekek számára, ha videojátékokkal játszanak, azonban ha túl sok ideig ülnek mellettük, az már épp ellenkező hatást vált ki.

Tovább »