Főként olvasásra használják okostelefonjaikat a magyarok

Smartphone book conceptual illustration

Egy friss kutatás szerint a magyar internetezők csaknem 90 százaléka, mintegy 4,5 millió ember használ okostelefont, közülük 3,4 millióan híreket, cikkeket, e-könyveket olvasnak, 2,4 millióan zenét és egyéb audio-tartalmakat hallgatnak, 1,8 millióan pedig filmeket, videókat néznek eszközeiken rendszeresen.

Tovább »

“Add Friend”- Gyűlölködés helyett

iskolas internethasznalat

Elindult az online gyűlölködés elleni edukációs kampány. 2015. április 8-án a Disney Csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – a magyarországi Safer Internet Program (SIP) konzorciumának vezetője – elindította az országos Add Friend kampányt, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek és a fiatalok figyelmét a gyűlölködés negatív következményeire és bátorítsa őket a nem megfelelő online viselkedés határozott elutasítására.

Tovább »

Ingyenes otthoni Microsoft Office használat a felsőoktatásban résztvevők számára is

tn496c0

A Tisztaszoftver Program keretében a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le 5 számítógépre, laptopra, és további 5 mobil eszközre a Word, az Excel, és a PowerPoint legfrissebb változatát.

Tovább »

Internetfüggőség: rá kell döbbenni

group of teenagers with smartphones and tablet pc

Ez nem elismert mentális zavar, diagnózis, árulkodó jelek azonban lehetnek – mondta az ELTE Pszichológiai Intézetének munkatársa az M1 hétfő reggeli műsorában.

Tovább »

Idén ne költs szoftverre (feleslegesen)

The questions

Könnyedén komoly összegeket lehet elkölteni szoftverekre, de ha kicsit kutakodunk, ingyen is megoldhatjuk mindezt. Adunk néhány tippet.

Tovább »

A digitális megosztottság komparatív analízise – TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV kutatási alprogramjának záró workshopja

2015.02.11. 15:50 | Tananyagok, háttéranyagok
41473

Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézet Helyszín: Budapest, Lurdy-ház Időpont: 2014. 12.10.

Tovább »

Gyorsabban szeretne gépelni? Itt remek játékokkal gyakorolhat

Fun to Type

Az alábbi oldalon olyan jópofa játékokat találhatunk, amelyeknél a billentyűzetünké a főszerep. Több mint egy tucat, a billentyűkezelést fejlesztő játékot találunk a Fun to Type oldalon.

Tovább »

Így rögzíthet mindent, ami a képernyőjén történik

2014.12.08. 10:43 | Kezdő, Tananyagok, háttéranyagok
google

Az egyik legsokoldalúbb médialejátszó, a VLC szinte mindenkinek ott van a gépén. Azonban van olyan funkciója is, amelyről csak kevesen tudnak. Bár a VLC elsődleges feladata a filmek, zenék lejátszása, valójában arra is jó, hogy felvegyük vele, ami a képernyőnkön történik.

Tovább »

Konvertálás fél perc alatt, ezt bárki meg tudja csinálni!

index_konvertálás_linkedin.hu

A filewiggler.com oldalt tipikusan azokra a helyzetekre találták ki, amikor például kapunk egy bizonyos kiterjesztésű fájlt, de sajnos nem rendelkezünk olyan programmal ami ezt meg tudná jeleníteni. Ilyenkor nem kell mást tennünk, csak feltölteni a converter felületére a pdf vagy excel dokumentumot és percek alatt hozzájuthatunk a megfelelő formátumhoz.

Tovább »

Platformfüggetlen digitális tananyag a Budapesti Gazdasági Főiskolán

2014.07.04. 10:00 | Haladó, Tananyagok, háttéranyagok
two smiling students with laptop and tablet pc

Az intézmény “Green IT”, azaz „Zöld Informatika” projektjének keretén belül 15, elsősorban gazdaságinformatikus alap- és felsőoktatási szakképzéséhez fejlesztette ki a digitális tananyagot, amivel nagymértékben csökkenti ökológiai lábnyomát.

Tovább »