Sokkal kevésbé elterjedt az okostelefon, mint hinnénk

Businessman using modern mobile phone

Például Magyarországon is közel annyi oldszkúl mobilt használnak, mint okosat. Tíz százalékunk meg semmilyet.

Tovább »

El sem hisszük: eltűnnek az olvashatatlan krikszkrakszok a weboldalakról

image-1

Nem kell alig olvasható betűket nem kell silabizálni, de még egy “nem vagyok robot” mező elé sem kell pipát tenni ahhoz, hogy a weboldalak eldönthessék rólunk, valóban emberek vagyunk-e. A Google új algoritmusa folyamatosan figyeli a felhasználók viselkedését a weboldalakon, és az alapján dönti el, hogy ember vagy gép kattintgat-e.

Tovább »

Irreális elképzelés a papír nélküli iroda

stockfresh_105826_business-woman-over-worked_sizem_jpg

Új kutatási eredmények szerint a papír nélküli iroda irreális elképzelés, a munkahelyek növekvő digitalizálásának és az ökoszisztéma megőrzésével kapcsolatos aggályok ellenére is.

Tovább »

Újabb eszközpályázat indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

nyito-kep

A Digitális Jólét Program keretében közel 3000 db notebook és tablet térítésmentes használatbavételére, és ehhez kapcsolódóan informatikai képzésben való részvételre nyílik lehetőség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hat járásának településein élők körében.

Tovább »

Még mindig a lehető legostobább jelszavakat használjuk

Hacker in morph 3d mask stealing password on futuristic background

A hekkelések, jelszólopások és adatszivárogtatások tavaly úgy felpörögtek, hogy az már a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét is átütötte. De hiába volt ez az év egyik slágertémája, továbbra is tömegesen használunk olyan jelszavakat, amelyeket nemhogy egy hekker, de egy általános iskolás is simán kitalál. Egy új tanulmány szerint 2016 legnépszerűbb jelszava: 123456.

Tovább »

Nagyon is jól jönnek a videojátékok az angoltanuláshoz

technology, gaming, entertainment, let's play and people concept - happy young man in headset with pc computer playing game at home and streaming playthrough or walkthrough video

Legtöbbször a negatív hatásaikról hallani, pedig nemcsak számos készséget fejleszthetnek, hanem kulcsot is adhatnak az oktatás megreformálásához.

Tovább »

A kormány támogatja a nyílt forráskódú szoftvereket

libreoffice

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy konferencián közölte, hogy a kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek elterjesztését a közigazgatásban. Ez Magyarország informatikai szuverenitását is szolgálja.

Tovább »

Adatbázisba teszik a tisztességtelen online kereskedőket

A keyboard with a red button - Online Shopping

A tisztességesebb elektronikus kereskedelem érdekében módosította kedden az Országgyűlés az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvényeket a kormány kezdeményezésére.

Tovább »

A versenyképességhez fontos a gazdaság digitális átalakítása

tn496c0-17

A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be – emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

Tovább »

Óvatosan a karácsonyra kapott okoseszközökkel!

business, technology, navigation and people concept - close up of male hand holding and showing transparent smart phone and watch at office with gps navigator map on screen

Közelegnek az ünnepek, és a népszerű ajándékok listáján az okoseszközök is egyre inkább előretörnek. Ennek azonban akadnak biztonsági kockázatai otthon és akár a munkahelyen is. Az utóbbi években számtalan új, internetre csatlakoztatott készülék – így okostelefon, intelligens óra, okostévé, drón vagy éppen VR-szemüveg – jelenik meg a piacon az év végi kereskedelmi csúcsidőszakra időzítve.

Tovább »