Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit

2017.03.30. 15:15 | Magyar sikerek, Összes cikk, Vezető cikk
53790_copy_3_magyar_innovacio_nagydij_2017

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit szerdán az Országgyűlés épületében. Köszöntőjében Kövér László, az Országgyűlés elnöke kiemelte: az elmúlt negyedszázad tapasztalata és tanulsága, hogy minél erősebb szövetségre lép egymással a megújulás és a maradandóság, annál biztatóbb és biztosabb a magyar jövő. A házelnök elmondta, hogy szakértők szerint az európai gazdasági növekedés mintegy kétharmada műszaki innováción alapul, és ennek kellene iránymutatónak lennie a magyar gazdaság számára is.

Tovább »

Magyar találmánnyal zöldül a vasút

icom_assist_rendszer

Környezetbarátabbá teszi a vasúti személy- és teherszállítást a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest és az anyavállalat közösen fejlesztett vezetőtájékoztató rendszere.

Tovább »

Négy magyar cég lesz a techvilág legnagyobb seregszemléjén

Iphone application icons explotion on white background. Vector file layered for easy manipulation and customisation.

Hamarosan lehull a lepel arról, hogy milyen technológiai trendek, eszközök, újdonságok határozzák majd meg mindennapjainkat. Január 5-8 között ötvenedik alkalommal…

Tovább »

Már a teljes magyar vasúti menetrend is elérhető a Google Térképen

1076308-1337775711

Kilencven hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővül a Google Térkép. A Google, a MÁV, MÁV-START és a GYSEV együttműködésének köszönhetően mostantól Magyarország teljes belföldi vasúti menetrendje elérhető a Google Térkép online útvonaltervező rendszerében.

Tovább »

Átadták az első okos zebrát Debrecenben

intelligens-zebra-Debrecenben

A város első intelligens zebrája SafeCross névvel működik az István úton. A modernizált gyalogos átkelőhely szintén a biztonságot szolgálja – okosabban.

Tovább »

Átadták a Széchenyi István Egyetem szuperszámítógépét

2016.10.06. 14:56 | Haladó, Kezdő, Magyar sikerek
1074207-1980510290

Új szuperszámítógépet adtak át a Széchenyi István Egyetemen a világ egyik vezető infokommunikációs vállalata, a Huawei Technologies és az egyetem között idén májusban létrejött hosszú távú oktatási és kutatási együttműködés első lépéseként.

Tovább »

Ingyenes mobil app készült a városi bringásoknak

young man using a smartphone riding a bicycle

Mától könnyebben manőverezhetünk Budapesten és környékén: a McDonald’s feltérképezte a főváros kerékpáros útvonalait, és egyetlen alkalmazásba sűrítette, amire egy biciklisnek szüksége lehet.

Tovább »

Magyar medikusoktól tanul a világ

2016.09.26. 16:48 | Haladó, Magyar sikerek
Success

Fábián Ádám és Regéczy Zoltán nyerte idén az egyik legrangosabb startup versenyt, a budapesti Get in the Ring-et. Magyarországot képviselték a nemzetközi döntőben Szófiában.

Tovább »

Újabb játékot csinált a 13 éves magyar fiú

2016.09.22. 16:32 | Haladó, Kezdő, Magyar sikerek
image

A ColorBlinder után új játékkal jelentkezett Kiss Dániel. A játék egy kicsit nehéz, de pont emiatt élvezetes. Szűk egy hónappal ezelőtt mutatták be azt a mobilos játékot, ami nemcsak azért érdekes, mert alig tudtuk letenni, hanem azért is, mert a fejlesztője egy 13 éves miskolci srác, Kiss Dániel. A fiú, aki hobbiból készít mobilos játékokat, egy újabbal állt elő.

Tovább »

Magyar fejlesztésű önvezető autót mutattak be

2016.09.19. 15:16 | Haladó, Magyar sikerek
D_MAR201609130131-1024x575

Magyar mérnökök által készített önvezető autót és a legújabb elektromechanikus „okos” kormányrendszereit mutatta be ma a thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) fejlesztőközpontja. Világszerte több millió autó fut a hazai fejlesztésű rendszerekkel.

Tovább »