Tudtunk nélkül napi 22MB adatforgalmat bonyolíthat a mobilunk

Hand holding a cell phone under social media icons on blue background
Vector file available.

Átlagosan 12 alkalmazást telepítenek havonta az androidos felhasználók egy tanulmány szerint, viszont csak tízet törölnek. Azaz havonta két appal nő az installált alkalmazások száma.

Tovább »

Szülői felügyeletet kap a gyerekek mobilhasználata

childhood, augmented reality, internet addiction, technology and people concept - group of kids or friends with smartphones playing game in summer park

Újabb eszközt ad a Google a szülők kezébe, amellyel a 13 év alatti gyerekek alkalmazáshasználatát távolról felügyelhetik a képernyő előtt töltött időtől a konkrét appok engedélyezéséig vagy elutasításáig.

Tovább »

Ha ezt látja kiírva androidos telefonja képernyőjén, nehogy rányomjon

Close up of man using 3d generated mobile smart phone with virus on the screen. Screen graphics are made up.

Egy új, androidos eszközöket támadó veszélyes alkalmazást fedeztek fel az ESET biztonsáci cég szakemberei. Az Android/TrojanDownloader.Agent.JI elnevezésű trójai program fertőző weboldalakon keresztül, Flash Player frissítésnek álcázva terjed, és a letöltés után további kártevők futtatására is képes.

Tovább »

Változás a Gmailben: mától nem jönnek át azok a csatolmányok, melyekben JS van

Sign forbidden circle. Prohibited red symbol isolated vector illustration.

Biztonsági okokból változtatott a legnépszerűbb levelezőszolgáltatás csatolmányokat kezelő rendszerén a Google. Így akadályozzák a vírusok terjedését, de sajnos kellemetlenséget is okoznak vele azoknak is, akik egyáltalán nem kártékony fájlokat szeretnének küldeni.

Tovább »

BIZTONSÁGOS INTERNET NAP 2017

Many Caucasian People And Hands Holding Colorful Straight Letters Or Characters Building The English Word Safety On Blue Sky

Idén, 2017-ben február 7-én rendezik meg a Biztonságos Internet Napot, amely eseménnyel Magyarország a világ több mint 120 országához csatlakozik.

Tovább »

Itt a lista, ezek a vírusok fertőzik most a számítógépeket

Closeup of Virus Alert Sign in Internet Browser on LCD Screen

A számítógépes vírusok toplistájából kiderül, hogy milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók gépeit. A lista egyik érdekessége, hogy a korábban sokáig fertőző Conficker féreg hosszú szünet után újra felbukkant a havi toplistában.

Tovább »

Még mindig a lehető legostobább jelszavakat használjuk

Hacker in morph 3d mask stealing password on futuristic background

A hekkelések, jelszólopások és adatszivárogtatások tavaly úgy felpörögtek, hogy az már a szélesebb nyilvánosság ingerküszöbét is átütötte. De hiába volt ez az év egyik slágertémája, továbbra is tömegesen használunk olyan jelszavakat, amelyeket nemhogy egy hekker, de egy általános iskolás is simán kitalál. Egy új tanulmány szerint 2016 legnépszerűbb jelszava: 123456.

Tovább »

Értesítést kapunk, ha kibertámadás érte a gépünket

Cyber Attack - Red Color Text on Dark Digital Background.

Egy együttműködés keretében a Magyar Telekom e-mailt küld a felhasználóinak a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) értesítése alapján arról, ha az előfizető eszközét internetes támadás érte.

Tovább »

A kormány támogatja a nyílt forráskódú szoftvereket

libreoffice

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy konferencián közölte, hogy a kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek elterjesztését a közigazgatásban. Ez Magyarország informatikai szuverenitását is szolgálja.

Tovább »

Adatbázisba teszik a tisztességtelen online kereskedőket

A keyboard with a red button - Online Shopping

A tisztességesebb elektronikus kereskedelem érdekében módosította kedden az Országgyűlés az elektronikus hírközléssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvényeket a kormány kezdeményezésére.

Tovább »