Nem kell várni az online patikában

2016.12.01. 15:26 | eEgészségügy, eÜgyintézés, Haladó, Kezdő
Pharmacist using the computer at the pharmacy

A ma nyílt hazai online boltból sürgősségi futárral egy órán belül, egyébként egy nap alatt házhoz viszik a gyógyszereket.

Tovább »

Már a mobilunkon lévő kosz is árulkodik rólunk

2016.11.16. 12:19 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő
Close-up of hand using cell phone near disposable cup

A mobiltelefonokon talált molekulák hatalmas mennyiségű adatot tárnak fel az eszköz tulajdonosainak egészségi állapotáról, életmódjáról.

Tovább »

Észrevétlen leamortizálják használóikat az okos készülékek

2016.11.16. 12:04 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő
Young woman working with her laptop late at night and having a bad headache, she is touching her temples

Szemfáradtságot, hát-, nyak- és fejfájást, fokozott idegrendszeri terhelést, látásromlást okozhat a digitális eszközök, köztük az okostelefonok, táblagépek, laptopok túlzott használata.

Tovább »

Informatikai és szakmai támogatás a védőnőknek

2016.09.28. 11:11 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő
Blonde nurse calling next to a laptop in hospital reception

Az OTH hosszú távú támogatást biztosít a védőnői szolgálatnak a korszerűbb munkavégzéshez. A védőnők munkafeltételinek javítása érdekében indított újabb programot az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. Az alapellátásban dolgozó mintegy 1500 kerületi és iskolai védőnő jut laptophoz, hogy még hatékonyabban végezhesse munkáját, valamint olyan, eddig hiányzó speciális eszközöket kapnak, amelyek közvetlenül segítik a védőnők és a hátrányos helyzetű célcsoport tagjai közötti kommunikációt.

Tovább »

Ezt most azonnal töltse le a telefonjára, életmentő is lehet

2016.08.24. 16:55 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő
image

Az elsősegélynyújtásban nagyon praktikusan és gyorsan segítő alkalmazásról túlzás nélkül állítjuk, hogy kötelező minden magyar mobilra.

Tovább »

Világsiker a magyar orvosi alkalmazás

2016.08.03. 16:33 | eEgészségügy, Haladó, Magyar sikerek
D_NOE201301310026

Orvostanhallgatóknak szánt alkalmazásával harmadik helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen a magyar InSimu csapat. Az egészségügyi oktatást forradalmasítanák a fiatal magyar feltalálók.

Tovább »

Városban él? Ezzel az alkalmazással azonnal láthatja a levegő minőségét

image

Szabadidős program tervezésekor nem árt tudni, hogy a légszennyezettség milyen mértékű egy városban. Egy ingyenes alkalmazás lehet ilyenkor a segítség.

Tovább »

Ha csak 2 percet játszik ezzel a játékkal, akár 250 ezer magyar életét is jobbá teheti

image

A Telekom által kiadott Sea Hero Quest telefonos játékot kifejezetten az egyre többeket érintő demencia kutatásának előmozdításáre fejlesztették. Ha egyenként csak 2 percig játszik vele 100 ezer ember, azzal máris több mint 50 évnyi laboratóriumi kutatásnak megfelelő adatot állít elő a közösség.

Tovább »

Magyar fiatalok applikációja segítheti az orvosokat

2016.04.15. 10:08 | eEgészségügy, Haladó, Magyar sikerek
MEDcases

A Microsoft Imagine Cup magyaroszági, keddi döntőjén a MEDcases alkalmazás nyert, amely forradalmasítja a klinikai diagnosztika oktatását. A nyertes csapat, a MEDcases alkalmazása az egészségügy legfontosabb területén, a diagnosztika képzésében vezet be forradalmi újdonságot.

Tovább »

Végre Androidra is letöltheti a számítógépek népszerű kékfény-szűrőjét

2016.03.24. 17:38 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő
image

A jobb alváshoz elengedhetetlen, hogy az esti mobilozásnál egy alkalmazással kiszűrjük a kék fényt. Számítógépeken ez az app már bevált, most androidra is ingyen letölthető.

Tovább »