Már ilyen is van: kislánya miatt váltott informatikára az anyuka

ma and child with laptop on white background

A magyar fiataloknak majdnem a fele távol maradhat a számítástechnikai pályáktól, ha a nők nem barátkoznak meg a szakmával. Ehhez azonban már kislánykorban el kell kezdeni a kedvcsinálást.

Tovább »

Scratch Meccs – játékfejlesztő verseny 12-16 éves lányoknak

happy student girl with laptop at school

Alkoss! Játssz! Láss világot! A Scratch Meccs a Skool, az ELTE Informatikai Kar és a Facebook közös játékfejlesztő versenye 12-16 éves lányoknak, ahol a versengés izgalma találkozik az alkotás örömével.

Tovább »

Már nem csak a kopasz, szemüveges, kockásingesek lehetnek informatikusok

Firewall system. Computer Network.

Az informatikus szemüveges, kopasz, kockás inget hord és papucsban jár – a legtöbben így képzelik el az informatikusokat. Tévesen. Az IT ma már nem csak a furcsa öltözködésű férfiak játszótere. Sok a nő is, példa erre Mári Zsuzsanna, aki egy nemzetközi telekommunikációs vállalat munkatársa.

Tovább »

Kitalálja, miért van ma XY a Google-kereső logójában?

2016.07.07. 11:30 | Haladó, Nők és infokommunikáció
image

Egy jelentős felfedezésre jutó genetikus előtt tiszteleg ma keresője főoldalán a Google. 155 éve ezen a napon született Nettie Stevens, az a genetikus, aki Edmund Beecher Wilsonnal egyszerre, de tőle függetlenül felfedezte a kromoszómarendszert.

Tovább »

Szülői értekezlettel az IT-szektor népszerűsítéséért

1031754-1876720326

Jellemzően a szülők karrierútja erősen meghatározza a gyerekek pályaválasztását, így például orvosok gyerekei gyakran orvosnak tanulnak tovább. A folyamatosan változó világ azonban új szakmákat hoz létre – mit tehet egy szülő, ha gyermeke számára egy, az ő számára teljesen ismeretlen területen szeretne továbbtanulni?

Tovább »

3 magyar kislány ledönti az évtizedes sztereotípiákat

2016.05.30. 13:26 | Haladó, Nők és infokommunikáció
1029544-562787400

Három tizenéves Skool-os lány, számos elhivatott önkéntes, és a Geometry Global összefogásával készült el az a kreatív kampány, amely a lányok által fejlesztett Scratch játékon keresztül mutatja meg, hogy milyen akadályok és előítéletek nehezítik ma Magyarországon egy kódolni vágyó lány mindennapjait.

Tovább »

Kódolni tanítja a lányokat a Skool és a Nokia

1027961-556228185 (1)

Magyarország legnagyobb K+F központja, a Nokia Networks vallja: a sokszínűség segíti a fejlődést. A vállalat ezért úgy döntött, hogy támogatja a Skool független non-profit kezdeményezést, melynek küldetése, hogy új oktatási formában adjon át hasznos és használható technológiai ismereteket fiatal lányoknak és nőknek.

Tovább »

Átadták a Nők a Tudományban Kiválósági Díját

2016.04.15. 09:57 | Haladó, Nők és infokommunikáció
Businesswoman touching projected digital keyboard on brown world map

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Nők a Tudományban Egyesület a díjátadó gáláját, amelyen a különböző tudományterületeken elért eredményeikért vehették…

Tovább »

Lány is lehet légiközlekedési informatikai szakember

city life

A Skool 2014 óta dolgozik azon, hogy megmutassa, a lányoknak igenis van keresnivalója az informatika területén. Ezzel az állítással a Lufthansa Systems Hungária Kft. csapata is teljes mértékben egyetért. Közös workshopjukon együtt bizonyították be, hogy csak döntés kérdése, hogy egy 10-12 éves lányból légiutas-kísérő, pilóta vagy a repülés biztonságáért felelős it-szakember lesz-e a légi közlekedés világában.

Tovább »

Egyre több gyerek rajzol nőket, ha azt kérik tőlük, hogy rajzoljanak le egy tudóst

2016.03.02. 15:26 | Nők és infokommunikáció
6pTwOMHvidC4Ca7Ls (1)

Számos alkalommal végezték el azt a kísérletet az Egyesült Államokban, hogy megkértek gyerekeket, rajzoljanak le egy tudóst. Nagyon nagy százalékban egy idősebb fehér férfit rajzoltak le, fehér köpenyben, esetleg kémcsövekkel a kezében.

Tovább »