47701

Időt, pénzt spórolhatsz és sokszor felesleges bosszankodástól kímélheted meg magad, ha megfogadod az alábbi tippeket.

1. A különböző netes felületeken használt jelszavaknál érdemes odafigyelni, hogy legyen benne kisbetű, nagybetű, különleges karakter és lehetőleg ne szótári szó legyen. Emellett megfontolandó az y és a z használata, hiszen angol billentyűzeten – ami más helyen előfordulhat – nem biztos, hogy megtalálod.

2. Rendszeresen cseréld le az e-mail fiókodban és közösségi oldalakon a jelszavaidat. Így megóvhatod magad az illetéktelen behatolóktól. Ha kifogynál az ötletekből a jelszó generátor segítségedre lehet.

3. Időt takaríthatsz meg és mindennapi bosszantó apróságoktól kíméled meg magad, ha néhány billentyű parancsot megjegyzel.  Minket például már sokszor mentett meg a ctrl+shift+t kombináció, amivel a véletlenül bezárt böngészőfület lehet újranyitni.

4. A géped újratelepítése után nem kell újra összegyűjtened és egyenként visszaraknod kedvenc, ingyenes szoftvereidet, ha telepíted előtte a Freenew alkalmazást.

5. Ha azt szeretnéd, hogy flottabbul, gyorsabban dolgozzon a számítógéped, érdemes bevetni a Remo nevű ingyenes programot. Itt olvashatsz róla bővebben.

6. A Skype-ot most már nemcsak a számítógépedre, hanem egyéb eszközeidre is érdemes telepítened. Ugyanis most már a Skype szinkronizálja a különböző eszközökön (számítógépeken és mobilokon) lévő klienseit.

7. A Google docs remek felület a közös online munkához és szövegszerkesztéshez, de ha nem akarsz  regisztrálni (vagy nincs Google fiókod) próbáld ki ezt a felületet.

8. Ha egy dokumentumot pdf formátumba szeretnél konvertálni, nem feltétlenül kell külön alkalmazást letöltened. A Webkonverterrel könnyen és gyorsan megteheted.

9. Felesleges képszerkesztő szoftvereket telepítened és tartanod a számítógépeden, ha szolgáltatásaik nagy részét online is megkapod. Egyik kedvencünk a BeFunky. Nem szükséges regisztráció a használatához, valamint nemcsak a számítógépünkön tárolt fotókat szerkeszthetjük, hanem a különböző közösségi oldalakra feltöltött képeinket, sőt akár a webkameránk képét is. A szerkesztett fotók mentése pedig szintén lehetséges online megosztóhelyekre.

10. Végül, de nem utolsó sorban: sharing is caring! Oszd meg az olvasottakat másokkal is, így mindenki jól jár. Ha pedig további kérdéseid lennének, látogass el egy e-Magyarország pontra.

Forrás: eMagyarorszag.hu 

2014. március 24. 08:58 | Digitális írástudás, Haladó, Hasznos linkek