49267

2004. Ez volt az az év, amikor csatlakoztunk az Európai Unióhoz, Budapest megrendezhette a fedett pályás atlétikai világbajnokságot, a Nox hasított és megnyerte a Dalnokok ligáját. Végül, de nem utolsó sorban, pont 10 éve, 2004-ben indult az eMagyarország Hálózat és nyitott meg az első eMagyarország Pont Érden.

Az idén 10. évfordulóját ünneplő eMagyarország Hálózat célja, hogy az ország egész területén olyan nyilvános internet-hozzáférési pontok jöjjenek létre, ahol azok is barangolhatnak a világhálón, akik ezt otthon vagy a munkahelyükön nem tehetik meg.

A program sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy ma is az ország 1600 pontján van lehetőség az eMagyarország Hálózat szolgáltatásainak igénybe vételére. Ebben nem kis szerepe van az ePontokon  tevékenykedő eTanácsadóknak sem, akik sokszor szabadidejükből áldozva állnak a betérők rendelkezésére szaktudásukkal és tanácsaikkal.

A jubileumi év alkalmából és a digitális esély kiegyenlítés jegyében a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen, számos eseményt tervez idén. Például a közel jövőben egy pályázat kiírására is sor kerülhet, mely a digitális írástudás növelését és az eddig a digitális világból kimaradó társadalmi csoportok bevonását, az eMagyarország Hálózat eszközparkjának bővítését és modernizálását, valamint az eTanácsadók képzését célozza meg.

A részletekért és a jubileumhoz kapcsolódó érdekességekért kövesse honlapunk híreit és Facebook oldalunkat! Érdemes.

Forrás: eMagyarország Centrum

2014. április 3. 13:54 | Digitális írástudás, Magyar sikerek