64281

A kéretlen elektronikus leveleket küldő cégek akár 10 millió forintos bírságra is számíthatnak – derül ki a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) által készített spamkisokosból, amelyet a DIMSZ tagjai adtak ki, hogy segítséget nyújtsanak az e-mailek kezeléséhez.

A szövetség tájékoztatott arról, hogy a hazai és uniós szabályozásnak megfelelően a spameket küldő cégek felelősségre vonhatók. A nemzeti szabályozás szerint a bírság összege 50 ezertől 10 millió forintig is terjedhet, eljárástól függően – olvasható a kisokosban.

A mintegy 30 oldalas kézikönyv továbbá olyan ajánlásokat, tanácsokat tartalmaz, melyek útmutatást nyújtanak a felhasználóknak az e-mailek mindennapi kezeléséhez, és a marketingkommunikációs szakembereknek is válaszokat ad a felmerülő technikai vagy jogi kérdésekre.

A kiadvány letölthető innen: http://www.tiszteltvasarlo.hu/forum/spam-bejelentes

A DIMSZ e-mail marketing tagozatában működő 19 cég által kiadott kisokos a 2013-ban elindított Tisztelt Vásárló! program keretében készült el. A program egy korábbi akciója során 22 véletlenszerűen kiválasztott webshop honlapján található funkciókat (regisztráció, cookie-k, hírlevél) ellenőrizték adatvédelmi szempontból.

Forrás: Infotér

2014. május 14. 12:20 | Biztonságos internetezés, Haladó