pactera

Mintegy 11 millió eurós beruházással Magyarországon nyit fejlesztési központot az amerikai Pactera nemzetközi IT-tanácsadó cég, amely már az első ütemben 230 új munkahelyet teremt.

A beruházást bejelentő keddi budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Pactera jelenléte is annak bizonyítéka, hogy egyre több beruházás érkezik Magyarországra az üzleti szolgáltató szektor területére.

Antonio Montomoli, a Pactera SSC alelnöke elmondta: hosszú távra terveznek az országban, és magyarországi irodájuk lesz a központja többek között szoftverfejlesztési, üzleti intelligencia, és adatelemzési tevékenységüknek.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra a kormány által 2010-ben kitűzött célra, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. Úgy vélte, mára beigazolódott ennek a stratégiának a sikere, a foglalkoztatás rekordot döntött, soha annyian nem fizettek adót, mint jelenleg, és tavaly megtörtént a növekedési fordulat, idén pedig már tartós növekedési pályára áll a magyar gazdaság.

A termelő ágazatokat támogató gazdaságpolitika “pozitív mellékhatása”, hogy a termelő cégek közül sok a szolgáltató részlegeit is Magyarországra hozza, így a hazánkban jelen lévő termelő vállalatok egyre több szolgáltató és fejlesztő központot működtetnek – hívta fel a figyelmet. Hozzátette: azok a cégek is elkezdték figyelni ezt a folyamatot, amelyek eddig nem voltak jelen Magyarországon; erre jó példa a Pactera is.

Mostanra a Magyarországra irányuló beruházások jelentős részét adja az üzleti szolgáltató szektor. Az államtitkár elmondta, hogy Magyarországon több mint 80 szolgáltató és fejlesztő központ működik, 30 ezer embernek adva munkát. Magyarország lassan a szolgáltató és fejlesztő központok regionális európai központjává válik – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Magyarországnak számos versenyelőnye van: rendelkezésre áll a nyelvismerettel rendelkező, magasan kvalifikált munkaerő, és az ország – centrális fekvéséből adódóan – nagyjából tőle 6 órára keletre, és 6 órára nyugatra lévő időzónákat is ki tud szolgálni párhuzamosan – jelezte az államtitkár. Mint mondta, a Pactera beruházása erősíti a magyar gazdaságot, és a kormány is hosszú távú együttműködésre törekszik a céggel: a kabinet minden segítséget megad majd, hogy az első ütem több mint 200 új munkahelye után a 2. és 3. fejlesztési fázisban 800-1000-re emelkedjen a munkavállalók létszáma.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormány a jövőben is hoz majd olyan döntéseket, amelyek még vonzóbbá teszik a magyar üzleti környezetet. Antonio Montomoli kiemelte: a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a magyar kormány nagy segítséget adott nekik a beruházással kapcsolatban, és ez volt az egyik oka annak, hogy Magyarországot választották befektetési helyszínnek.

Kifejtette: a másik ok, ami miatt így döntöttek, hogy Magyarország földrajzilag Európa közepén van, valamint rendelkezésre áll a magyar szakértelem, a megfelelően képzett, tehetséges munkaerő is, ami elengedhetetlen nemzetközi ügyfeleik kiszolgálásához.

Forrás: kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

2014. június 25. 11:00 | Haladó, Magyar sikerek