Segédlet

A filmhiradokonline.hu honlap 1914-től 1949-ig tartalmaz filmhíradókat, amelyek között különböző témák szerint tudsz szűrni és keresni. Nézd meg, mire képes az internet és az 50-100 évvel ezelőtti tartlamak együtt!

Használd a jobb oldali kék téglalap léptetőgombjait az egyes lépések megismeréséhez. Ha útban van a doboz, a zöld négyzettel eltüntethető, majd újra előhozható.

Elkezdem »
×
 • 1. lépés

  Az oldalon a híradókat az évszám és hónap, a téma, a kapcsolódó történelmi személyek és helyszínek szűrésével tudod szűkíteni. Először próbáld ki a fehér csíkban látható évszámokat!

 • 2. lépés

  Témára, személyre és helyszínre a szürke menüben tudsz szűrni. Válaszd például a Témák alatt a Közlekedést! Bármely videó a címre vagy a képre kattintva jön elő. A Play (lejátszás) gombbal tudod elindítani.

 • 3. lépés

  Minden bejátszás egy konkrét filmhíradó 5-6-7 részre vágott egyik szelete. Jobbra a “Több filmhír ebből a filmhíradóból” felirat alatt látod, hogy amit éppen nézel, az hányadik bejátszás volt abban a konkrét híradóban, és a számokra kattintva megnézheted, hogy ugyanabban a hónapban mit szerkesztettek még a havi filmhíradóba.

 • 4. lépés

  Ha tetszik a tartalom, mutasd meg másnak is a filmhiradokonline.hu oldalt, és bármi mást is, amit érdemesnek találsz, oszd meg azokkal, akik ismerkednek az internettel, és szeretnék látni a szórakoztató, hasznos oldalát.

   

Gyorstalpalók

A kért tartalom csak nagyobb eszközön érhető el.