phone movie cinema

Budapestre érkezik a Movilfestawards nemzetközi mobilfilm-fesztivál, amely idén először fotó kategóriával egészül ki. A mobil filmek versenyére ingyen lehet nevezni a mobileszközökkel készült alkotásokat.

A filmfesztiválhoz kapcsolódóan tematikus kerékpártúra is indul a Telenor támogatásával, mely a legkülönlegesebb budapesti filmes helyszíneket járja be. A négy évvel ezelőtt, Spanyolországból indult Movilfestawards mobilfilm-fesztivál évről-évre több fiatal alkotót ér el. A korábbi években összesen 63 országból 1113 pályázat érkezett a fesztiválra. Idén a közép-európai régió központjának Budapestet választották a szervezők. A fesztiválra mobil eszközzel (mobiltelefon, táblagép, webkamera) készített, legfeljebb 8 perces filmeket várnak, három fő kategóriában:

– Movilfestawards kategória: általános filmszekció (vígjáték, dráma, horror, stb.)
– Movilive kategória: dokumentarista rövidfilmek
– Movilfestexperimental kategória: formabontó, kísérleti alkotások

A beérkezett pályázatokat egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri választja ki. Idén először a film mellett fotó kategória is indul, ahol szintén mobileszközökkel készített képeket várnak a szervezők. A programra bárki jelentkezhet, a részvétel ingyenes, sőt, az Erzsébet téren található Movilfesthouse mobil-házban a filmek vágásához, utómunkákhoz is térítésmentesen kaphatnak szakmai segítséget az alkotók. A nyertesek a szakmában elismert Movifestawards díjjal gazdagodnak. A Movilfestbudapest kiemelt támogatója az Új Nemzedék program.

„Ha van mobiltelefonod internet eléréssel, akkor a XXI. század egyik legfontosabb vívmányát tartod a kezedben. Arra ösztönözzük az embereket, hogy jobban átgondolják, mekkora lehetőség is rejlik a mobil eszközökben, hiszen ez a technológia milliók életét változtathatja meg. Miközben az embert egyre több kép veszi körül, az MFA küldetése, hogy rávilágítson a vizuális kultúra fontosságára, és megőrizze annak méltóságát” – mondta el Sandra González, a Movilfestawards alapítója.

Forrás: hirado.hu

2014. július 21. 11:00 | Események