Present in a phone

Decemberben az ember igyekszik minél többet a családjával, az ünnepi hangulatban tölteni, de ahhoz hogy minden tökéletes legyen hosszú, fáradtságos, bevásárlással és előkészületekkel töltött órák kellenek. Ilyen helyzetben minden egyes megtakarított perc, amit sorban állás helyett a családunkkal tölthetünk számít, ezért összegyűjtöttünk néhány alkalmazást, amely segíthet a vásárlás gyorsabb és hatékonyabb elintézésében. 

Árukereső 

Az arukereso.hu alkalmazása nagy segítség lehet, ha valami drágább ajándékötleten törjük a fejünket.  Ez ugyanis lehetőséget ad, hogy egyetlen app-on belül találjuk meg a legkedvezőbb ajánlatot, széles választékot böngészve. A jól ismert honlap legjobb tulajdonságai jelennek meg itt is: összehasonlíthatjuk az árakat, felhasználói véleményeket olvashatunk, összeállíthatunk egy kedvencek listát és az alkalmazáson belül van lehetőség vásárolni is. Az arukereső nagyon részletes adatbázissal rendelkezik, ebből a legkiemelkedőbb az elektronikai termékek kínálata. De ezen kívül az autóalkatrészektől elkezdve a szépségápolási termékekig böngészhetünk termékeket, hogy a családból senki se maradjon ajándék nélkül. (https://itunes.apple.com/hu/app/arukereso/id365685326?mt=8)

Akciógyűjtőpont

A miKunu alkalmazás leginkább akkor jöhet jól, mikor az ünnepek idején nálunk gyűlik össze a család, és úgy szeretnénk a bevásárlást elintézni, hogy azt az üzletet célozzuk be, ahol a legtöbb akciós terméket találjuk. Ehhez korábban a postaládákat eltömítő reklámújságokat kellett böngészni, az alkalmazáson keresztül azonban már digitális formában is elérhetjük őket, így egy mozdulattal megtaláljuk a legfrissebbeket a miKunu-n keresztül. Sajnos azonban magát az adatbázist nem tartalmazza az applikáció, így nincs lehetőség keresésre, vagy saját összeállítás készítésére, amin elmentjük magunknak, hogy mit hol kell megvásárolnunk. A miKunu rendelkezik még egy hasznos funkcióval; részletes térképen böngészhetjük a közelünkben lévő üzleteket, széles szempontrendszer szerint kategorizálva. Vagyis mikor a nagy hajtásban azt sem tudjuk, hol áll a fejünk, akkor könnyen és gyorsan útbaigazít minket, hogy hol találjuk meg a számunkra legideálisabb boltot. (https://itunes.apple.com/hu/app/mikunu-akciok-prospektusok/id623831478?mt=8)

A kuponos

Az Akció Nekem alkalmazás egy jó kezdeményezés, amely jelenleg azért nem csábító eléggé, mert kevés elérhető kupont találhatunk benne. Az elgondolás alapjában véve megnyerő, folyamatosan frissülő akciós kínálat kuponrendszeren keresztül, amelyek között kereshetünk vagy támaszkodhatunk ajánlásokra is. Az alkalmazás háttere elég jól ki van találva, ha regisztrálunk, akkor lehetőségünk van azt is figyelemmel kísérni, hogy ismerőseink milyen akciókat vettek igénybe. Figyelmeztetést is küld nekünk a program, ha valamilyen akció lejárna, hogy garantáltan tudjuk róla. Ahhoz, hogy igazán megnyerő legyen, szélesebb körből érkező kuponok kellenének, mert a program önmagában nem áll meg a lábán, de ha akciós ajándékot keresünk a fa alá, akkor egy pillanatást megéri vetni az ajánlatokra.

(https://itunes.apple.com/hu/app/akcio-nekem/id762381668?mt=8)

Boltkereső

A RichPOI akkor jöhet jól, ha a város számunkra kevésbé ismerős részén találjuk magunkat, és minél hamarabb szeretnénk megtudni, hogy a közelben milyen boltokat találhatunk. Először megadhatjuk, hogy mekkora sugarú körben érdeklődünk, ezután pedig kategóriákon keresztül szűkíthetjük a találatokat minket leginkább érdeklő üzletekre. Ha tudjuk, hogy pontosan mit akarunk, akkor van lehetőségünk keresni, illetve kedvenc üzleteinket is megcsillagozhatjuk az alkalmazáson belül. Maga az adatbázis nyitott, ennek védelme érdekében van egy hitelesség ellenörző, ahol láthatjuk, hogy megbízható forrás igazolta-e már a bejegyzés valódiságát. Rengeteg üzletet találunk az app-ben azonban többségben vannak a meg nem erősített boltok, így pedig akár meg is bosszulhatja magát, ha hamis információkba futunk bele.

(https://itunes.apple.com/us/app/magyar-uzlet-kereso/id561049434?mt=8)

To-do-list

Mind iOS-, mind Android-platformokon számos alkalmazást találunk, amelyek feladatrendezésre “to do” listák készítésére vannak kitalálva, azonban ilyen feladatokra lehet nem kell külön alkalmazást telepíteni, jó lehet az is, amit egyébként nap mint nap használunk a munkához. A Google dokumentumok minden platformon elérhetőek, beállíthatjuk, hogy ki szerkesztheti, vagy férhet hozzá a dokumentumainkhoz és lehetséges a párhuzamos szerkesztés is. Vagyis ha ezen keresztül írjuk össze például a bevásárlási listát, vagy az ajándék ötleteinket, akkor bármikor bárhonnan kényelmesen hozzáférhetünk, és családon belül is kényelmesen megoldható, hogy akinek meglepetést szeretnénk okozni, ő véletlenül se láthassa mivel kedveskednénk neki karácsonykor.

(https://itunes.apple.com/au/app/google-docs/id842842640?mt=8)

Forrás: HVG

2014. december 9. 12:22 | Hasznos linkek