felho-szerkesztve

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár 2014. november 29-től egy 4 alkalomból álló, egyenként 4 órás előadássorozatot indít, amely a digitális világot és a különféle infókommunikációs eszközök használatát mutatja be.  Tematika és egyéb részletek A programokon lehetőség lesz gyakorlati tapasztalatszerzésre is. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött! Jelentkezési szándékát kérjük, hogy legkésőbb három nappal a kiválasztott program előtt jelezze az alábbi elérhetőségek bármelyikén.A programsorozat a MeMoP-2014. pályázatnak köszönhetően valósul meg.

Jelentkezés személyesen: Szilassi Andrea, József Attila Megyei és Városi Könyvtár, Tatabánya, Fő tér 2.
Telefonon: 513-676, Emailen: szilassi.andrea@jamk.hu

Az előadássorozat tematikája:

Infóvilág – Kezdőknek
2014. november 29., 10-14 óra,
JAMK Népház Úti Fiókkönyvtára
(Tatabánya, Népház u. 5.)

Alapismeretek videó bemutatókkal, webkalauzzal és gyakorlati számítógép-használattal. Az operációs rendszer működése. A Word Wide Web; Kommunikáció a világhálón; Közösségi hálózatok; Hatékony védekezés a számítógépes kártevőkkel szemben. Honlapok és videó tutoriálok ajánlása egyéb témákhoz. Hogyan használjam a laptopot és a digitális fényképezőgépet? A legfontosabb tudnivalók.

Infóvilág – Diákoknak
(Együttműködésben az Árpád Gimnáziummal)
2014. december 1. hétfő, 11.20-15.20 óra
JAMK Fő téri könyvtára
(Tatabánya, Fő tér 2.)

Élet a virtuális világban. „The Web We Want = Az internet, ahogy mi szeretnénk” című kézikönyv részbeni feldolgozása. Kockázatok, veszélyhelyzetek, javaslatok. Online tanulás, ismeretszerzés hiteles webhelyekről. A közösségi tudás építő ereje croudsoursing megoldásokkal. Hogyan használjam (okosan) az okostelefont? Tanácsok és applikáció ajánlatok.

Infóvilág – ePolgároknak
2014. december 6. szombat, 10-14 óra
Népház Úti Fiókkönyvtár
(Tatabánya, Népház u. 5.)

Az e-közszolgáltatások áttekintése a www.magyarorszag.hu portálon keresztül. Vásárlás a neten; elektronikus banki műveletek. Biztonságos internetezés. A Google Play, a Microsoft Store és az App Store webáruházak, valamint egyéb letöltési lehetőségek bemutatása. Hogyan használjam az okostelefont, a tabletet, az e-könyv olvasót? Gyakorlati tapasztalatszerzés.

Infóvilág – Álláskeresőknek
(Együttműködésben a Tatabányai Munkaügyi Kirendeltséggel)
2014. december 8. hétfő, 10-14 óra,
JAMK Fő téri könyvtára
(Tatabánya, Fő tér 2.)

Magyar álláskeresési portálok és online szolgáltatások. Az önéletrajzírás hasznos tudnivalói. Az Eures – az európai foglalkoztatási portál. Élet- és munkavállalási lehetőségek az Európai Unió területén. Hogyan használjam? − MunkaÜGYES!: Ingyenes munkaügyi tanácsadó okostelefonra munkavállalóknak (a hazai jogszabályok figyelembe vételével) és más álláskereső alkalmazások. – Gyakorlati tapasztalatszerzés.

Forrás: József Attila Megyei és Városi Könyvtár

2014. december 1. 14:19 | Biztonságos internetezés