Global Business Technology

2014 legjelentősebb innovációs teljesítményeit ismeri el az idei Innovációs Nagydíj Pályázat, melynek kiírói a nagydíj mellett további hét kategóriában osztanak díjakat az arra érdemes vállalkozásoknak. Díjazásra méltó innováció lehet kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how, vagy technológia-transzfer.

A Kutatási és Technológiai Alap által finanszírozott pályázat kiírója a Magyar Innovációs Alapítvány, a Magyar Innovációs Szövetség, az innovációért felelős kormánybiztos, a Nemzetgazdasági -, a Földművelésügyi-, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint  a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Az idén 23. alkalommal pályázható nagydíj mellett díjakkal ismerik el 2014 legkiemelkedőbb ipari, agrár és környezetvédelmi témájú innovációit, valamint indulni lehet az NFM, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara díjaiért is. A legeredményesebb 2012. január 1. után alapított (startup) vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Start-up Innovációs Díját kapja.

A megmérettetésen részt vehet bármely Magyarországon bejegyzett vállalkozás, amely 2014-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt tudott felmutatni. A bírálók figyelembe veszik értékelésüknél az elért és kimutatható többlet-eredményt, többlet-árbevételt, de a műszaki és gazdasági előnyök mellett értékelik az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát és a pályázat kidolgozottságát is.

A Bíráló Bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke professzor Pálinkás József, innovációért felelős kormánybiztos.

Pályázni 2015. február 17-ig lehet. A díjak ünnepélyes átadására az Országházban, 2015. március végén kerül sor.

A pályázók a www.innovacio.hu internetes címen juthatnak bővebb információkhoz.

Forrás:Nemzetgazdasági Minisztérium

2014. december 9. 11:01 | Haladó, Pályázatok