robotwriting680_640x282_sg.hu

Az Internet és a számítógépek korában egyre nagyobb kuriózum a kézzel írt levél, éppen ezért is öröm egy ilyet kapni, ugyanakkor jóval nagyobb munka a megírása és az eljuttatása.

Egy amerikai cég érdekes szolgáltatással állt elő, bizonyos összegért egy hagyományos tollat tartó gép leírja egy mobil alkalmazáson keresztül elküldött üzenetünket, akár a saját kézírásunkat leutánozva, akár egy előre megadott karakterkészletet alkalmazva. A valóságérzet fokozása érdekében képes a betűk alakjának és méretének enyhe változtatásra is. “Nem az emberek megtévesztése a cél” – mondta Sonny Caberwal, a szolgáltatást kifejlesztő Bond cég alapítója. “Egy eszközt kínálunk az embereknek, amivel tetszés szerint kifejezhetik magukat”

A kézíró-robot az aláírásokat egy-egy eredeti minta alapján reprodukáló, úgynevezett autopen gépek magasabb műszaki színvonalat képviselő változata. Új szoftverével képes az egyén kézírásának különböző karakterisztikáinak lemásolására, és bár nem írnak sokkal gyorsabban az adott személynél, hosszú órákon át tudnak dolgozni anélkül, hogy elfáradnának, vagy hibákat vétenének.

A felhasználók számos előre definiált betűkészletből választhatnak, vagy 199 amerikai dollárért a Bond kielemzi a megrendelő kézírását, 499 dollár ellenében pedig írásszakértőket is bevetnek magának a megrendelő kézírásának tökéletesítése érdekében. Mindezek mellett híres emberek, például Sigmund Freud kézírásán alapuló opciókat is kínálnak.

A szolgáltatással küldhetők üdvözlőkártyák, ünnepi jókívánságok, köszönetek. A robotok a cégeknek is hasznosak lehetnek a vevőkkel történő kapcsolattartásban. A piackutatások szerint az emberek szívesebben vesznek kézbe kézzel írt leveleket, ezért több cég is szakosodott erre az Egyesült Államokban, akik embereket alkalmaznak megrendelői leveleinek megírására. “Van ennek egyfajta érzelmi természete” – mondta David Wachs, a Handwrytten applikáció kigondolója, ami szintén valódi toll és tinta, valamint robotok alkalmazásával segít az időhiánnyal vagy éppen nem megfelelő kézírással küzdőknek a hagyományos levelek terén. “Bármi, ami segít az embereknek, hogy udvariasabbak és figyelmesebbek legyenek, az egy csodálatos technológia” – tette hozzá Jody R. R. Smith, etikett szakértő, aki kifejezetten támogatja az új irányzatot. Forrás: SG.hu Fotó: SG.hu

2015. január 20. 08:28 | Digitális írástudás