image (12)

Szórakoztató formában tesztelheti földrajztudását az alábbi ingyenes programmal, ráadásul a kvízkérdéseket bárhová magával viheti.

Az enigeo nevű program innen tölthető le, zip fájlban, ráadásul több nyelv közül is választhatunk. Mivel a magyar nem szerepel ezek között, mi az angol változatot próbáltuk.

A zip fájl kicsomagolása után nincs is szükség telepítésre, az exe fájlra kattintással azonnal indíthatjuk is a programot. A nyitóoldalon, a Settings opció alatt apróbb beállításokat tehetünk a program megjelenésével, hangjával kapcsolatban, majd a Start new quiz gombra kattintva további beállításokat tehetünk, de most már a fejtörővel kapcsolatban, például hogy hány kérdésből álljon egy-egy menet vagy hány országot érintsen (amúgy 194 ország szerepel a kvízben).

A kérdések különfélék lehetnek, van hogy egy zászlóról kell megmondanunk az országot, máskor egy ország fővárosát kell tudnunk vagy fordítva, sőt olyan is van, hogy a himnuszról kell felismernünk az országot, esetleg a térképen kell meghatároznunk annak helyét.

Ha csak egyféle kérdéstípust szeretnénk, akkor a Question Types alatt kell valamelyik nyílra kattintanunk. Ha pedig tovább bővítenénk földrajztudásunkat, érdemes az Explorer módot választani, ahol sok mindent megtudhatunk az országokról, és láthatjuk, hol helyezkednek el a világtérképen.

Mint korábban említettük, a programot nem kell telepíteni, azaz akár egy pendrive-on is magunkkal vihetjük, és bármilyen gépen játszhatunk vele.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. február 19. 16:33 | Még több informatika