image (14)

Digitalizálná régi családi fotóit és baráti társaságaival készített képeit? Ezeket nem a Facebookon akarja tárolni? Mobilon és számítógépen is bármikor el akarja érni őket? Ha igen a válasz, ezt az Androidra és iPhone-ra is ingyenes alkalmazást mindenképp próbálja ki.

Sok olvasónknak még vannak előhívott régi fotói, amelyeket fényképalbumokban tárolnak, a fiatalabb generáció tagjainak pedig már minden fontos képe mobillal készül, de nem biztos, hogy a Facebookon akarják tárolni és megosztani őket. Bármelyik is legyen önre igaz, azAndroidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Heirloom kipróbálását szívből ajánljuk. Az alkalmazás révén digitalizálni lehet a régi képeket vagy albumokba rendezni az új, mobillal készült fotókat, majd bárhonnan elérni őket mobillal vagy számítógéppel, és természetesen az élmények megosztására is több lehetőség van.

Letöltés után egy gyors regisztrációra van szükség, amellyel egy olyan fiókot hozhat létre, amelyet a mobil alkalmazás mellett a Heirloom oldaláról, számítógépen is elérhet. Ha mobillal, konkrétan a Heirloom alkalmazással készített fotóit akarja albumba rendezni, akkor betöltheti azokat, ha viszont régi fotóit szeretné beszennelni, akkor válassza a Capture lehetőséget. A következő lépésben le kell fotóznia a régi képet úgy, hogy mind a négy sarka látszódjon a képernyőn. Az alsó piros kör ikont megnyomva elkészül a felvétel és pillanatok alatt megjelenik a fotó digitális változata.

Ezután szerkeszteni lehet a beszkennelt fotót: forgathatja, vághatja és fényességét is állíthatja. A Save funkcióval elmentheti, a Share révén pedig megoszthatja a közösségi oldalakon vagy emailben. Ha elmentette, a Moments mappában megtaláltahatja. A jobb felső sarokban ezután a pipa jelre kattintva kiválaszthatja, hogy az így elkészült fotók közül melyiket szeretné vagy egy létező albumba menteni, vagy új albumot létrehozni és oda másolni.

A Groups lehetőséggel csoportokat hozhat létre, amelybe családtagjait és/vagy barátait meghívhatja. Ha valamelyik csoportba teszi a képet, a tagok értesítést kapnak erről – természetesen egyetlen embernek is küldhet képet – , illetve olvashatják a fénykép mellé írt üzenetet is, sőt ezekre válaszolhatnak is.

Mobillal és számítógéppel tehát elérheti eleve digitális, vagy az alkalmazással digitalizált fotóit, és ahogy a bemutató videóban is láthatja: megható pillanatokkal lepheti meg szeretteit egy régi emlék előkeresésével és megosztásával.

 

Egyedül azt sajnáljuk, hogy a mobillal korábban készült fotókat nem lehet vele betölteni a galériából. Reméljük, hogy egy későbbi frissítés révén ez is megoldódik.

Forrás: HVG
Fotó: Heirloom

2015. február 24. 11:57 | Digitális írástudás, Még több informatika