cellphone

Mostantól nem szükséges semmilyen jelszót megjegyeznie annak, aki a Yahoo levelezőjét választja. Megjegyzendő jelszó használata nélkül lehet használni ezután az 1024 gigás tárhelyet biztosító Yahoo Mailt. Az új funkciót elsőként az amerikai felhasználók vehetik igénybe, de hamarosan várhatóan mindenkinél bekapcsolják.

Aki az új módszert választja, attól a Yahoo levelezőrendszere nem fogja hagyományos (korábban megjegyzendő) jelszavát kérni, hanem amikor az illető beírja a felületre a felhasználónevét, a rendszer az előre beregisztrált telefonszámára kiküldi az egyszer (korlátozott ideig) használatos jelszót.

A funkció természetesen csak abban az esetben biztonságos, ha magát a telefont alaposan levédi a felhasználó: jelkóddal vagy ujjlenyomatával feloldható módon lezárja. Az ujjlenyomat-leolvasós készülékkel való használat a legelőremutatóbb, ebben az esetben ugyanis a telefonhoz tartozó jelszót sem kell megjegyezni, tulajdonképpen az ujjlenyomat biztosítja az e-mailjeinkhez való hozzáférést is.

A Yahoo arra az esetre is gondolt, hogy a felhasználó által előre megadott telefon el is veszhet. Erre az esetre meg lehet adni egy másik e-mail címünket vagy egy póttelefonszámot.

Forrás: HVG