explorer

Valljuk be, az Internet Explorer nem éppen egy sikersztori. Úgy tűnik, hogy ezt a Microsoft is belátta, hiszen bejelentették, hogy az őszre várható Windows 10-ben már másik böngészővel találkozhatunk majd.

Az Internet Explorer már jó néhány éve folyamatos kereszttűzben van, és hiába a rendszeresen érkező fejlesztések, a böngésző nem tudja felvenni a versenyt a Chrome-al vagy a Firefox-al. A Microsoft több reklám akcióval próbálkozott a böngésző hírnevének javítására, azonban ezek a kísérletek egytől egyik elbuktak, most pedig úgy tűnik, hogy a Microsoft „feladta a harcot”.

A Microsoft marketingigazgatója, Chris Capossela elmondta, hogy már dolgoznak az új márkán. Az új böngésző fejlesztése a Spárta Projekt nevet kapta, azonban a böngésző neve még kérdéses. A Microsoft jelenleg is kutatásokat folytat ezzel kapcsolatban, és az is lehet, hogy az új név egészen a megjelenésig sem derül ki.

Capossela emellett elmondta, hogy az Internet Explorer a márka megszűnése ellenére egy idei még létezni fog valamilyen formában, elsősorban az esetlegesen felmerülő kompatibilitási problémák miatt, azonban a Windows 10 alapértelmezett böngészője már a Spárta Projekt terméke lesz.

Itt a videó az új böngésző bejelentéséről:

Forrás: SocialDaily Magyarország

2015. március 18. 12:47 | Még több informatika