asp_620_mlsz_nyitokep

Az MLSZ 4000 archív felvételt publikál a YouTube-csatornáján az 1930-as évektől napjainkig. A Magyar Labdarúgó Szövetség február 25-én nyilvánosságra hozta, hogy régi felvételeket feldolgozó Youtube-csatornát indít. A sajtótájékoztató végén a meghívott futball-legendák, Mészöly Kálmán, Dunai Antal és Nyilasi Tibor engedett betekintést néhány kedves történet erejéig a meccsek hátterébe.

Elindult az MLSZ TV archív csatornája a Youtube-on. A folyamatos feltöltésekről az mlsz.hu hetente egy cikkben számol be. Az új csatornán közel 4000 mérkőzés lesz elérhető, ebből 266 teljes válogatott meccs és több mint 300 összefoglaló az 1930-as évektől egészen napjainkig.

A szövetség fontos feladata a magyar futballmúlt dokumentálása, és míg a könyvek és egyéb kiadványok tekintetében ez a munka jól halad, időszerűvé vált a mozgóképek archiválása is. Sajnos az 1970-es és 1980-as évek archivált anyagai meglehetősen hiányosak, így talán ez az utolsó pillanat, amikor még megmenthetőek a magyar futballtörténelem legemlékezetesebb góljai mozgóképen.

A munka két évvel ezelőtt kezdődött el, a mérkőzések összegyűjtésében és listázásában a legfőbb forrást a szövetség fő partnere, az MTVA jelentette, de külföldi partnerek (Francia TV, BBC) és szorgalmas gyűjtők segítségével sikerült olyan felvételeket is megszerezni, melyek itthon már elvesztek.

Forrás: Szeretlek Magyarország
Fotó: MLSZ Facebook

2015. március 6. 09:38 | Még több informatika