tabula-cognita-tablets-for-learning-in-classroom-1-638

Az ELTE és az SZTE oktatói a tabletek iskolai felhasználását segítik projektjükkel. Az IELA (Nemzetközi E-learning Társaság – The International E-learning Association) a mobileszközökkel támogatott tanulási projektek közül a 2014-es év legjobbjának választotta a „Preparing for Smart Learning (Felkészülés az okos tanulásra)” című pedagógiai projektet.

A díjazottakat 2014 végén Dubajban hirdette ki a nemzetközi szervezet. A programot Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE IK Média- és Oktatásinformatikai Tanszék egyetemi docense, a T@T labor vezetője és Bedő Andrea, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusza vezette, eredményeként három hónap alatt az általános iskolai tanárok a tableteket profi módon integrálták a tanulási folyamatba.

Tabula Cognita – 21st Century Learning in Digital School című prezentáció bemutatja a projekt első felkészítő szakaszát és a jászfényszarui Samsung SMART School számára kialakított tanulási modellt, amelyen keresztül a gyerekek élményalapon sajátíthatták el a matematika, a földrajz, a magyar, az egészségtan és a kémia műveltségi területeket

Az IELA-t 2007-ben alapították New Yorkban, a társaság fő célja, hogy az e-learning módszereket minél több iskola és munkahely használja. Számos oktatási projektet koordinálnak, módszertani útmutatókat készítenek és közvetítenek az oktatási, kormányzati és civil szektor között a jó gyakorlatok minél szélesebb körű felhasználásáról. Turcsányi-Szabó Márta a Coursera oktatója. Az „Interaktív média” integrált kurzuscsoportot a Tempus Közalapítvány tavaly választotta az ország leginnovatívabb projektjei közé.

Forrás: IT Café
Fotó: IT Café

2015. március 5. 15:06 | Magyar sikerek