High speed connectivity.

Az alábbiakban egy egyszerű, ám kevéssé ismert trükköt mutatunk, amellyel egy nagy sebességlökést adhatunk a telefonunknak. Létezik egy jól elrejtett funkció az androidos telefonokon, amellyel pillanatok alatt felgyorsíthatjuk a telefonunkat (sőt a táblagépünket).

Ehhez meg kell találnunk a Developer options menüt a készülékünkön, és ezt bizony jól elrejtették a fejlesztők. Kattintsunk a Settings (Beállítások) menüre, és itt keressük meg az About phone (esetleg About device) szekciót. A Build number opciót nyomjuk le hétszer egymás után, mire feltűnik a Developer mode enabled (fejlesztői mód engedélyezve) felirat. Most menjünk vissza a Settings kiinduló oldalára, ahol egy új opció tűnik fel: Developer options.

image (38)

Gördítsük lefelé az opciók listáját, amíg eljutunk a Window animation scale, a Transition animation scale és az Animator animation scale pontokhoz. Itt az 1x értéket látjuk beállítva. Érintsük meg sorra az opciókat, mire feltűnik egy ablak, amelyben akár az 5x, sőt a 10x értéket is beállíthatjuk. A gyorsítást a 0,5x-ös beállítással érhetjük el.

image (39)

Tegyük ezt, és meg fogunk lepődni azon, hogy érezhetően gyorsabban reagál a telefonunk.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. április 21. 08:46 | Még több informatika