20150421vodafone-laprol-hangra

Mintegy nyolcvanezer látássérült él Magyarországon, felolvasó alkalmazással segítenének a minőségi hírfogyasztást. A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a mai napon indította el a Lapról hangra Felolvasói Alkalmazást, mely a látássérültek számára könnyítené meg az olyan hazai írások olvasását, melyek csupán nyomtatott formában jelentek meg.

Lapról hangra weboldal már 2011 óta lehetőséget biztosít a látássérült látogatóknak, hogy felolvasva hallgassák meg ezeket az anyagokat, azóta közel 1000 önkéntes felolvasó töltött fel több mint 2600 cikket.

A feltöltés most még egyszerűbb lett, a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Adatközpont Kft. közreműködésével készült androidos alkalmazás mától ingyenes elérhető lett, csupán egy minimum Android 4.0-t futtató készülékre van szükség futtatásához. Az applikáció MP3-ban rögzíti a felolvasott szöveget, majd azt egy gombnyomással fel is tölti az adatbázisba.

„Örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a Magyarországon élő mintegy 80 000 látássérült minőségi hírfogyasztásának elősegítésében” – mondta Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati Kommunikációs Igazgatója.

Az iskolák is besegítenek

A program kiemelt támogatója Agárdi Szilvia, aki idén a Vodafone főállású angyala cím tulajdonosa. A látássérült énekesnő a GNM Színitanodát és a Komlósi Oktatási Stúdiót is felkérte, vegyenek részt a programban. A mai napon aláírt szerződés értelmében a három iskola havonta több mint 300 felolvasott anyagot tölt majd fel az elkövetkezendő egy évben.

Forrás: Vodafone
Fotó: Vodafone

2015. április 22. 13:19 | eBefogadás