image (43)

Folyamatosan változó PIN kóddal védheti telefonját, ráadásul ezt biztos nem fogja elfelejteni. PIN kóddal védjük telefonunkat az illetéktelen hozzáféréstől, azonban ezt a kódot könnyen kileshetik, megszerezhetik. A legjobb az volna, ha a PIN kód folyamatosan változna, viszont ki tudná ezt fejben tartani?

Smart Phone Lock nevű androidos app egy ügyes huszárvágással oldja meg ezt a problémát, egyetlen számon kívül semmit sem kell észben tartanunk, mégis percenként változik a PIN kód. Válasszunk tehát egy pozitív vagy egy negatív számot, mondjuk legyen ez 5 (ezt talán nem felejtjük el), majd a beállítások után nézzünk rá a telefonunkra, amelyen természetesen látjuk az időt.

Ha az appnál a választott szám hozzáadását állítottuk be, akkor mindig 5 percet kell adnunk az aktuális időhöz, 8.40-kor például 0845 lesz a PIN, egy perccel később viszont már 0846. Lehet csak fordított PIN-t kérni, ekkor 8.40-kor 0480 lesz a PIN, de akár ehhez is adhatunk 5 percet.

A PIN így tényleg percenként változik, s akkora a variációs lehetőség, hogy még ha valaki tudja is, hogy ezt az appot használjuk, nem fog rájönni a PIN kódra.

Forrás: HVG
Fotó: Mirage Stack