Microphone

Ustreamen nézhető a jövő hét csütörtöki és pénteki budapesti CRAFT konferencia összes – több mint 60 – előadása. A témában legnagyobb konferenciát azok is láthatják, akik már nem férnek be.

Több mint 1300 résztvevője lesz, így a budapesti CRAFT lett Európa legnagyobb konferenciája a témában. A jegyek már hetekkel ezelőtt elkeltek, de a szervezők már ezt megelőzően úgy döntöttek, hogy ingyenes streamen biztosítják, hogy bárki élőben tudja követni az előadásokat. A szervező cégek alapvető értéke a tudásmegosztás, fontosnak gondolják, hogy a világhírű résztvevők előadásaihoz bárki hozzáférhessen, aki tanulni szeretne.

A program erejét bizonyítja, hogy rengetegen érkeznek külföldről, összesen 41 országból jönnek. A résztvevők 60 százaléka külföldi, akik csak a konferencia miatt jönnek Budapestre. Így Budapest három napra nem csak az ország, hanem bizonyos értelemben a szoftverfejlesztők fővárosa is lesz – állítja Medea Baccifava, a Prezi nonprofit konferenciákért felelős menedzsere.

Az előadások két nagyobb területet fednek le. Az első terület előadói azokat az új metódusokat és eszközöket ismertetik, amelyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy a programozók lépést tudjanak tartani az élvonallal. A másik terület előadói a komplexitás kezeléséhez mutatnak példákat, amik a napjainkra rendkívül összetetté vált, összefonódott rendszerek továbbfejlesztését teszik lehetővé. – mondta el Jakab Roland, az Ericcson ügyvezető igazgatója.

Az egyik előadó, Marty Cagan, a Silicon Valley Product Group alapítója lesz. Ő a mai napig aktív, saját cégénél van, és a világ legfontosabb fejlesztői csapatainak ad tanácsokat. Mostani cége előtt az eBay termékért és designért felelős alelnöke volt. Az ő feladata volt a termék- és designcsapatok felállítása és vezetése. Irányításával tervezték meg, hogyan nézzen ki és működjön a világcég e-commerce oldala.

A konferencia másik sztárja Mary Poppendieck lesz, aki A legújabb fejlesztési játszma: konténerek, mikró szervízek és tesztelésük címmel tart előadást. Amellett, hogy évtizedek óta a programozás világának egyik legmeghatározóbb alakja, az A lean gondolkodás – a megfelelő kérdésekre koncentrálj című sikerkönyv szerzője is.

Szintén előadást és workshopot is tart Dan North, programozó és szervezetátalakító specialista. Ő a lean működést és az agile szoftverfejlesztést ötvözve segít szervezeteknek, hogy a programozói és a technológia kapacitásukat össze tudják hangolni az üzleti céljaikkal.

Fontos lesz Alf Rehn csütörtöki záróelőadása, melyen az innováció természetéről fog beszélni, arról, hogyan óvjuk meg az innovációt önmagától. Rehn nagyon eredeti gondolkodó, több világhírű egyetem professzora, a The Times magazin beválasztotta az 50, a jövőt meghatározó üzleti gondolkodó közé.

Rajtuk kívül olyan világhíres cégek vezetői tartanak előadást, mint a Google, Pivotal, Twitter, PayPal, IBM, Netflix, Atlassian, Fastly, Etsy, Gilt, Red Hat, LinkedIn, Basho, Typesafe, az Aerospike.

A konferenciák mellett több mint 1000 ember vehet részt ingyenesen a kapcsolódó meetupokon. Ehhez összefogtak a budapesti techcégek, finanszírozzák az előadókat és befogadják a találkozókat.

Forrás: hirado.hu

2015. április 20. 14:28 | Események