image (32)

Elsősorban krónikus betegeknek, magas vérnyomással és cukorbetegséggel élőknek ajánlott beszerezni ezt az Androidra ingyen letölthető magyar alkalmazást, amely segít rendszerezni a napi méréseket és a gyógyszerek használatát.

A magas vérnyomással és cukorbetegséggel élőknek nagyon kell figyelniük arra, hogy rendszeresen mérjék vérnyomásukat, vércukorszintjüket, átlássák és rendszerezzék orvosi vizsgálataik eredményeit, illetve minden gyógyszerüket időben bevegyék. Nem csak maguk miatt, hiszen az orvosok munkáját is meg tudják ezzel könnyíteni. Ebben segít egy nagyszerű magyar alkalmazás, amely Androidra ingyen letölthető.

Laborom a krónikus betegségekkel küzdő emberek életét segíti azzal, hogy minden mérést, egészségügyi adatot beírhatnak az alkalmazásban. A testmagsság és a súly megadásával a testtömegindexüket is láthatják a felhasználók, a vérnyomás- és vércukormérések adatait egy könnyen átlátható menüben beírhatják, illetve a Laborom lehetőségre kattintva részletesebb adatokat is megadhatnak, például ha megkapják a vérképeredményeket.

Az eredményeket egyrészt rendszerezve láthatják a betegek, másrészt pedig grafikonon is megnézhetik azok alakulását. A gyógyszerhasználatot is le lehet jegyezni, hiszen a Gyógyszereim lehetőséget választva a magyar egészségügyi rendszerben ismert gyógyszerek között (PUPHA adatbázis) lehet keresni, és bejelölni azokat, amelyeket használnak a betegek. Sőt, emlékeztetőt is be lehet állítani a gyógyszerekhez.

Forrás: HVG
Fotó: xHealth

2015. április 8. 09:31 | eEgészségügy