Open road on abstract screen against bright white room with windows

A KIFÜ a GSM-R projekt felügyelő mérnöki (FEM) tevékenységek mellett újabb FEM projekt ellátására kapott megbízást a KÖZOP Irányító Hatóságtól. A feladat a Magyar Közút Nonprofit ZRt. Integrált, úthálózat karbantartást támogató rendszerének kialakítására irányuló ún. INTUT projekt felügyeletéről szól.

Az INTUT projekt – mely jelentősen modernizálja a Magyar Közút folyamatainak informatikai támogatását – a most bevezetésre kerülő SAP vállalatirányítási és karbantartás menedzsment rendszerből, a vele integrálásra kerülő Diszpécseri rendszerből, továbbá e két fő elemhez mintegy 90 interfészen kapcsolódó különböző kisebb programból alakul ki. A KIFÜ ebben a projektben is alkalmazza az immár évek óta fejlődő, s egyre több európai uniós finanszírozású projektben szerzett projektmenedzsment és minőségbiztosítási tapasztalatait.

A GSM-R-ben megkezdett, s most az INTUT kapcsán továbbfejlesztett speciális FEM módszertan olyan független minőségbiztosítói szerepbe helyezi szervezetünket, amelyben egyszerre hasznosítjuk az uniós projektek lebonyolítási tapasztalatait, valamint azokat a módszertanokat, amelyeket az informatikai projektek minőségmenedzsmentje terén évek óta fejlesztünk.  Az INTUT FEM projektszerűen lebonyolításra kerülő minőségfelügyelet, melynek során a módszertanokon túl hasznosíthatók az IT projektekben szerzett szakmai tapasztalatok, valamint a speciális SAP és IT ismeretek is.

A KIFÜ FEM tevékenységét a sikerorientáltság jellemzi, hiszen feladatát elsősorban a felügyelt projekt megfigyelése, a korai kockázat felismerése, valamint a projektek zökkenőmentes elszámolhatóságának érdekében kifejtett ellenőrző szerep jelenti. A FEM tevékenység során tanácsokkal látjuk el a megfigyelt projektet lebonyolító szervezetet, amennyiben pedig szükséges, akkor a finanszírozó erős kontrolljának felhasználásával orientáljuk a kedvezményezettet a sikeres lebonyolítás érdekében.

Forrás: KIFÜ

2015. június 17. 12:54 | eGazdaság, eMunka