Crystal globe on laptop keyboard

Júliusban zajlott Erdélyben a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, amelyet Történetekből történelem címmel rendezett meg a magyarországi Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) nevű erdélyi ifjúsági ernyőszervezet.

A jubileumi rendezvénynek is a tusnádfürdői kemping és sportpálya szolgált helyszínéül, ahol a partnerintézmények által működtetett 25 rendezvénysátorban több száz politikai, kulturális, ismeretterjesztő és szórakoztató program várja az érdeklődőket. Az eseményen immár ötödik alkalommal az Informatika a Társadalomért Egyesület is sátrat állított, ahol az információs társadalom témakörében nyolc kerekasztal-beszélgetésre várta az érdeklődőket.

A megvitatásra kerülő témák: lányok az informatikában; európai digitális piac – magyar digitális nemzet; a magyar innováció globális kilátásai; okos városok; a kibertér fenyegetettségei; digitális nemzet; karrier kódolva; határon túli média. Az alábbiakban ajánlunk Önöknek néhány kerekasztal beszélgetést a digitális írástudást érintő témákban:

http://infoter.eu/video/orwelli-vilag-az-uvegszalban-avagy-a-kiberter-fenyegetettsegei

http://infoter.eu/video/digitalis-nemzet-avagy-a-hatarokon-ativelo-digitalis-nemzetegyesites

http://infoter.eu/video/europai-digitalis-piac-magyar-digitalis-nemzet

Forrás: HVG, Infotér