image

Az alábbi app megmutatja, ki próbálta meg – illetéktelenül – oldani a telefonunk zárolását. Lehet, hogy a távollétünkben valaki úgy próbálta meg kitalálni androidos telefonunkat védő jelszavunkat, hogy mi arról nem is tudtunk. Nos, ennek véget vethetünk, ha telepítjük a Hidden Eye nevű appot.

Ez az alkalmazás fotót készít arról, aki helytelen PIN kódot vagy mintázatot ad meg telefonunkon. Valamennyi sikertelen próbálkozás után készül egy fénykép, és ha ez háromszor megtörtént (és mi is úgy állítottuk be az appot), csengőhanggal is figyelmeztet, valami nagyon nincs rendben.

A fotóval együtt a dátumot és az időpontot is rögzíti, így pontosan tudható, mikor történt a „behatolási kísérlet”. Valamennyi fotót elmenti a fényképek közé, sőt ha a Dropbox-szinkronizáció is be van állítva, akkor felhőbe is felkerülnek a képek.

Az appot akkor is használhatjuk, ha nem volna kamera a készülék frontoldalán, ilyenkor persze csak egy feketeség van a fotó helyén, viszont három sikertelen próbálkozás után hanggal riaszt a telefon.

A Hidden Eye alkalmazás csak akkor működik, ha a jelszó több mint négy karakter.

Forrás: HVG
Fotó: Midas Ensemble Technologies

2015. szeptember 23. 07:27 | Még több informatika