Hand on mouse

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) sikeresen lezárul szeptember 30-ával egy 5,164 milliárd forint összköltségű informatikai fejlesztési projekt.

Az MVH Integrált Irányítási és Ellenőrzési Rendszerének kiterjesztése (IIER2) és felkészítése a 2014-20-as KAP ciklus követelményeinek kiszolgálására című projekt megvalósítására az MVH 3,7 milliárd forint támogatást nyert el az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében.

A közleményben ismertetik: az MVH Magyarország egyetlen akkreditált, európai uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat, illetve egyéb, ebbe a körbe tartozó intézkedéseket kezelő kifizető ügynöksége. Feladatainak ellátását az Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer (IIER) támogatja, amelynek alkalmazása a KAP egyik fontos uniós előírása a kifizető ügynökség számára. Ennek az informatikai rendszernek az üzemeltetését és továbbfejlesztését szintén az MVH-nak kell biztosítania.

A rendszer fejlesztése időszerű volt, hiszen az MVH közlése szerint az elmúlt 10 évben a belső felhasználók száma megduplázódott, a támogatási jogcímek száma megháromszorozódott (kiegészülve az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokkal), valamint a kapcsolódó külső szervezetek, nyilvántartások száma megtízszereződött.

Az IIER2 fejlesztés eredményeként egyebek között javul a kérelem-feldolgozás hatékonysága, megvalósul az elektronikus ügyintézés kiterjesztése, valamint az információs igények korszerű kiszolgálása – ismertették a közleményben.

Forrás: PRIM hírek

2015. szeptember 22. 13:51 | eÜgyintézés