Youtube-Headphones-White-Red-Cell

Hosszú kivárás és nyilván rengeteg tervezés-tesztelés után szerda este bejelentette fizetős szolgáltatását a YouTube. A YouTube Red néven induló új szolgáltatás havonta fizetendő díja 9,99 dollár lesz, ezért cserébe alapvetően három sokak által kért funkcionalitás jár majd.

Egyik a reklámmentesség, ami a telefonos és a számítógépes youtube-ozásra is vonatkozik. Másik a telefonos YouTube alkalmazás háttérben futtatásának lehetősége, melynek köszönhetően nem hallgat majd el a videó hangja, amikor a felhasználó más alkalmazásra vált, vagy egyszerűen csak lezárt képernyővel hallgatni szeretné a youtube-os tartalmat. És ami szintén nem mellékes: a telefonos/táblagépes appban le lehet majd menteni videókat későbbi (netmentes helyen történő) megtekintésre.

A Red-előfizetők egyúttal hozzáférést kapnak a Google korlátlan zenehallgatást kínáló Google Play Music All Access szolgáltatásához is.

A YouTube jövő szerdán indítja el a szolgáltatást, elsőként az Egyesült Államokban, melynek velejárója egyébként az is, hogy lesznek olyan videók a YouTube-on, amiket csak az nézhet meg, aki fizető felhasználó.

Forrás: HVG
Fotó: Google

2015. október 22. 11:10 | Digitális írástudás