Internet of Things Concept

Az IoT, azaz a dolgok internete ma még sokak számára tudományos fantasztikumnak tűnik, ennek ellenére a Hackathon-in-a-Box és az IT Factory október utolsó hétvégéjén ötletversenyt szervez a technológia rajongóinak.

Sokan nincsenek tisztában még azzal, hogy eljött a távolról irányítható eszközök ideje. Ennek ellenére az első IoT ötletverseny szervezői meg vannak róla győződve, hogy rengeteg jó ötlet fog születni a budapesti versenyükön.

Az ’Internet of Things’, vagy rövidítve ’IoT’ magyarul a ’dolgok (tárgyak) internete’ akkor tette meg az első lépést az ismertség felé, amikor a Google megvásárolt egy mobilról távirányítható termosztátot – a Nest-et. A vadonatúj technológia segítségével a mindennapjainkban használt eszközök (például háztartási gépek, autók, mérőórák, pénztárgépek, stb.), az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni.

Ma már, ha saját 3D nyomtatót építenél, vagy nem elég jó a drónod programja érdemes elgondolkodni azon, hogy te mire is használnád az IoT megoldásait? A mostani rendezvényen bárki kipróbálhatja, hogy mit is tud a Raspberry Pi. A szervezők azokat is várják, akik csupán egy ötlettel szeretnék gazdagítani a versenyt, de mivel a technológia csupán minimális programozói tudást igényel, ezért a kezdők is könnyen megtalálhatják az örömüket benne. A rendezvényen a profik is megtalálhatják a számukra izgalmas kihívásokat, a legjobb ötletek körül kialakuló csapatokban jó hasznát veszik majd egy programozónak, vagy egy robotikában jártas egyetemistának.

A két napos versenyen a mentorok felkészítik a csapatokat arra, hogy ötleteket csapatban kidolgozva belekóstoljanak a startup világ hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek, befektetők és más szakemberek előtt prezentálják.

A hackathon sorozat október 30-31-én megrendezésre kerülő 24. állomásának helyszínét az EIT Digital Budapest CLC biztosítja (1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/c). A legsikeresebbek versenyzők értékes nyereményeket, IoT alapkészleteket nyerhetnek, illetve minden résztvevő ajándékként 40% kedvezményt kap az IT Factory képzéseiből.

A rendezvényre bárki jelentkezhet, aki kedvet érez egy kicsit belekóstolni az IoT világába. A regisztrációkat az esemény Eventbrite oldalán keresztül fogadják a szervezők. A hackathon társszervezője az IT Factory, 8 éve szervez fejlesztői és üzemeltetői képzéseket, idén pedig IoT témakörökkel (pl. beágyazott rendszerek, Raspberry PI, Arduino) is bővíti kínálatát. Az oktatás mellett a jövőben a közösség építésében és az ötletgazdák támogatásában is egyre aktívabb szerepet kíván vállalni.

Forrás: mmonline

2015. október 22. 09:13 | Pályázatok