Car driver hands with cell phone.

A társaság által az MTI-hez eljuttatott összesítés szerint a mobilfizetési rendszer az eddigi teljes működése alatt, 2014. július 1-jétől összesen 24,4 millió mobilparkolási, illetve 1,7 millió autópálya e-matrica és jegy vásárlást bonyolított le. A rendszeren megvalósított ügyletek forgalma – az államnak és az önkormányzatoknak megfizetett díjak – mintegy 17,8 milliárd forint volt.

Tavaly már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta a rendszer szolgáltatásait a felhasználók számára. Nemcsak a felhasználók, hanem a rendszer iránt érdeklődő nemzetközi szolgáltatók száma is azt mutatja, hogy a társaságnak tovább kell fejlesztenie a hazai egységes mobilfizetési szolgáltatásokat – idézi a közlemény Veres Mihályt, a zrt. vezérigazgatóját.

A társaság az elmúlt évben folytatta a jogszabályi követelményeknek megfelelő nemzeti egységes jegyrendszer platform megvalósítását, kidolgozta a nemzeti smart city technológiai platformot, illetve elindította a hozzá kapcsolódó smart pilot rendszerek kiépítését, valamint csatlakozott az európai uniós forrásból megvalósuló – egységes közlekedési szolgáltatásokat fejlesztő – MOBiNET konzorciumhoz.

Az idei év elején átadják a kecskeméti okos parkolási rendszert, illetve az országosan egységes jegyrendszerhez kapcsolódóan az év közepétől elindulnak az első tesztrendszerek is. A meglévő projektek mellett komoly figyelmet kívánnak fordítani a készpénzkímélő pénzügyi szolgáltatások területére – áll a közleményben.

Forrás: hirado.hu

2016. január 5. 11:04 | eÜgyintézés