K_EPA20160105002-1024x819

Nem kezdődhet év  a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES), azaz Consumer Electronics Show nélkül. Las Vegasban mondják meg, hogy 2016-ban milyen kütyüre kell költeni. 

Mindenki ott van, aki számít (meg aki nem), kivéve az Apple-t. Bár közvetetten a cupertinói cég is jelen volt, hiszen az összes Apple-kiegészítő gyártó ott virít a CES-en. Ha mindent nem is lehet ott megtudni, ami a szórakoztató elektronikában várható lesz, de a főbb irányok világosan láthatóvá válnak. Las Vegas tükrében az év a virtuális valóság termékeiről, a viselhető okoscuccokról és az elektromos autóról fog szólni.

Mint ahogy az itt elérhető képgalériában látható, ott volt az ismeretlen kínai milliárdos által életre keltett Faraday Future csodaautó, az FFZero1; a fűtéstől a fogvájóig hálózatba kapcsolt okosotthon; a kissé már unalmas okos karkötők és órák tömkelege; virtuális valóság sisakok, kütyük és szemüvegek; nélkülözhetetlen műköröm nyomtató; 3D toll – és természetesen robot a Csillagok háborúja űreposz legújabb felvonásából.

Forrás: hirado.hu
Fotó: (MTI/EPA/Paul Buck)