Smart-School-Samsung-okostanterem

A negyedik iskolában teremtik meg a Samsung támogatásával a digitális oktatás feltételeit. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar és Samsung stratégiai együttműködésének eredményeképpen a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában, valamint az intézmény Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskolájában új Smart tanterem nyílik.

A Samsung 2014 elején nyitotta meg első Smart Schoolját a helyi önkormányzattal együttműködve Jászfényszarun, ezt követően a vállalat három további intézményt szerelt fel digitális eszközökkel. 2016-ban a PTE és a Samsung stratégiai együttműködésének egyik alapköveként két új, okostáblával, tabletekkel és S-pennel felszerelt Smart tanterem is létrejöhetett, ahol a tanulók hamarosan interaktív módszerekkel, korszerű órai munka keretében sajátíthatják el a tananyagot.

A Smart School eszközeivel és a digitális oktatási környezettel a diákok élményteli, interaktív, hatékony oktatásban vehetnek részt. Az osztálytermekben lévő készülékek – digitális táblák és táblagépek – szinkronizálhatóak egymással, a tananyagok pedig egy digitális könyvtárban akár otthonról is elérhetőek.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

2016. május 3. 14:12 | Digitális írástudás, eBefogadás, Haladó