Woman and young girl in home office with computer looking unhapp

Október 19-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”című nemzetközi konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.

Az idei konferenciára több mint 20 szakértő fogadta el a felkérésünket az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. A rendezvényen a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, kiemelten a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd témakörökről, a magánélet védelméről, a családnak, az iskolának, a médiának a tudatosításban betöltött szerepéről, új online trendekről és a közösségi média szerepéről hallhatunk majd előadásokat.

 A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek és érdeklődők megvitassák, hogyan befolyásolja az internet a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét. A konferencia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az új kihívásokra, az onlinefenyegetettségre, és segítsen megosztani a legjobb gyakorlatokat.

A konferencia a Safer Internet Program keretében valósul meg. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint a felhasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása.

A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik. A konferencia ideje alatt élő internetes közvetítés látható a www.gyermekmento.hu és a www.saferinternet.hu honlapokon.

A konferencia időpontja és helyszíne:
2016. október 19., szerda 9  – 18 óráig
Benczúr Hotel, Budapest
1068 Budapest, Benczúr utca 35.

 

További információ:

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Pethő Zsófia
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

PR munkatárs
telefon: +36 1 475 7027, +36 30 436 37 67, + 36 70 70 80 571
e-mail: petho@gyermekmento.hu

2016. október 3. 10:27 | Egyéb