mg_nfm_dr_solymar_karoly_balazs-1724Kedves Érdeklődő!

A mindennapok során számtalan élethelyzettel találkozhatunk, melyek meggyőzően bizonyítják, hogy a számítógép és az internet használata jelentősen megkönnyítheti dolgunkat.

Tapasztalta már a messzire költözött rokonok, barátok hiányát?

Ha a gyermeke másik városban tanul vagy külföldön vállal munkát, esetleg egy kedves ismerősét sodorta messzire az élet, az internet és a digitális eszközök segítségével áthidalhatják a legnagyobb távolságokat is.

Valószínűleg Ön sem szeret sorban állni a hivatalos ügyek elintézésekor…

Internet segítségével számos kötelező teendő válhat kényelmesebbé, egyszerűbbé. Nem kell többé sorban állnia a postán vagy az okmányirodában. Levelezhet és vásárolhat az interneten, ezzel rengeteg időt, energiát és pénzt takarítva meg.

Az internet használatával korábban elképzelhetetlen dolgokat valósíthat meg könnyedén. Videotelefonálhat, így valós időben láthatja beszélgetőtársát. A közösségi oldalakon fellelheti elveszettnek hitt rokonait. Zenéket, filmeket hallgathat és nézhet teljesen ingyen. A főzéshez nagyszerű recepteket, a takarításhoz vagy barkácsoláshoz házi praktikákat kereshet. Élelmiszert, meleg ebédet, ruhaneműt, könyvet rendelhet és szállíttathat házhoz. És ha kimozdulna a szobából, nyaralási úti célt keresnie, szállást foglalnia, koncertjegyet vásárolnia is minden eddiginél egyszerűbben és gyorsabban sikerülhet online.

Sokan gondolhatják, hogy a világháló nélkül is teljes életet élnek, és a számítógép kezelése nem nekik való kihívás. Mi folyamatosan azért dolgozunk, hogy megmutassuk, internettel a világ megismerhető, a számítógép használata pedig egy kis segítséggel könnyen megtanulható.

Remélem, hogy felkeltettem érdeklődését, és Ön is szívesen csatlakozik a digitális társadalom polgáraihoz.  Az alapok elsajátításához nem kell mást tennie, mint ide kattintani, ezután pedig végigvezetjük a legfontosabb lépéseken!

Hasznos időtöltést kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Solymár Károly Balázs

helyettes államtitkár

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium