Menüpontunk kezdő vagy internetet ritkán használó olvasóinknak alapvető információkkal szolgál, amit érdemes átnézni, mielőtt az oldalon böngészni kezd. A honlap fő témánk, a digitális írástudás minden vonatkozását naprakészen mutatja be. A Köszöntőben megfogalmazottakkal összhangban sokszínű témákkal segítjük Önt, hogy egyéni élethelyzetének, érdeklődési körének megfelelően ismerkedjen az internet nyújtotta előnyökkel, akár álláskeresésről, ügyintézésről, tanulásról, kiadásai csökkentéséről, vagy online kommunikációról, közösségekről, stb. legyen szó.

Az oldal használata: a fenti menüsorban találja bemutatkozásunkat, tevékenységünket. A jobb hasábban érhetőek el a digitális írástudással, információs társadalommal részletesen foglalkozó rovatok. Javasoljuk, hogy először jelen menüpontot nézze át, majd az alábbiakkal kezdjen: a Digitális írástudás honlapunk fő témájára, a digitális kompetencia, vagy más néven e-készség fontosságára hívja fel a figyelmet. Külön kezeljük a Biztonságos internetezés témáját, hogy már a kezdőknél tudatos, felelős használatra ösztönözzünk. A Hasznos linkeknél érdeklődése szerint kategorizált honlapokat ajánlunk figyelmébe.

A jobb oldali hasábban elérhető ePontkereső segítségével kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső eMagyarország Pontot, amelyek hátteréről az eMagyarország Program menüpont tájékoztat. Mélyebb informatikai ismerethez itt talál segítséget: Tananyagok, háttéranyagok. Az eBefogadás, eDemokrácia, eEgészségügy, eKultúra, eMunka rovatok bemutatják, hogyan segíti a felhasználót különböző témákban az internet. A Nők és infokommunikáció rovat az infokommunikációs pályát népszerűsíti a nők körében, így az eMunka rovattól külön, kiemelt témaként kezeljük. Az eÜgyintézés rovat az e-közszolgáltatások igénybevételére ösztönzi az olvasót.

Rólunk itt tájékozódhat: NFM és NIIFI bemutatása, Kormányzati informatika menüpontok, illetve Még több informatika rovat. További aktualitásokat az Események, Magyar sikerek, Pályázatok rovatokban, míg kapcsolódó kormányzati programokat, fejlesztéseket a jobb hasáb alsó részén talál. Tudását próbára teheti az Online teszt kitöltésével, a jobb felső sarokban pedig a boríték alakú ikonra kattintva hírlevelünkre iratkozhat fel. Ha szeretné környezetével is megismertetni az internet előnyeit, a jobb hasábban a Köszöntő alatt letöltheti az ehhez szükséges információkat.

Tájékozódását segíti a Honlaptérkép menüpont, illetve bármikor a bal felső sarokban található eMagyarország logóra kattintva visszatérhet a kezdőlapra. Az oldal üzemeltetőit a Kapcsolat menüpontban érheti el.

Kellemes böngészést kívánunk!