MI MINDENT PRÓBÁLHAT KI AZ OLDALON?

A projekt eredményeként létrejövő platform élvonalbeli, de már kipróbált alkalmazásokat integrál:
A Policy Profiler modul alkalmazásával a polgárok játszva megismerhetik az aktuális szakpolitikai kérdéseket, illetve – azokra válaszolva – informatív grafikonokról olvashatják le, hogy véleményük hogyan viszonyul a szintén megkérdezett pártok és releváns szakmai szervezetek álláspontjához.
A u-debate elnevezésű, moderált vitafelületen a felhasználók az éppen zajló diskurzust tekinthetik át. A vita elemi részei egyfajta fastruktúrává állnak össze, ahol a struktúrát maguk a regisztrált felhasználók építik azáltal, hogy közreadják saját javaslataikat, érveiket, ellenérveiket és megjegyzéseiket.
A platform propagálásában a PbP a widget technológiára támaszkodik. Az internetes közösségi hálókban és a mobiltelefonokon egyszerűen megosztható eszköz a vírusmarketing hatékony példájaként gyorsan, sok emberhez eljuttatható. A technológia a felhasználási adatok részletes elemzésében is előnyt biztosít.

A projekt eredményeként a fő felhasználói csoportok közötti visszacsatolások módszertana is kidolgozásra, kipróbálásra kerül. Cél, hogy a platform segítségével létrejött tartalmak a megfelelő formában, részletezettségben és időzítéssel (részben a döntés-előkészítést, részben pedig az érvényes szabályozás értékelését segítve) eljussanak a döntéshozókhoz. Ezt követően a döntéshozók észrevételeit is el kell juttatni a polgárokhoz. A demokratikus rendszer képviseltjei és megbízottjai közti párbeszéd támogatása hozzájárulhat ahhoz, hogy mindkét félnek megerősödjön a részvétel melletti elkötelezettsége.

HOL LEHET KIPRÓBÁLNI?

A honlap elérhető oldalunkról is, a jobb szélső sávban lent található az Érdekli a bevándorláspolitika? című banner, amelyre kattintva magyar nyelven olvashat a projektről és kitöltheti a tesztet.

További információ:

A projekt honlapja: www.puzzledbypolicy.eu
A projekt Facebook oldala: www.facebook.com/pages/Puzzled-by-Policy/167052726656341
A konzorcium vezetője (NUIG, Galway, Ireland): http://www.deri.ie/