18776

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), mint az Akkreditált Technológiai Inkubátor pályázat akkreditációs szervezete, 2013. október 15-én ünnepélyes eredményhirdetés keretében ismertette a 2013 júliusában kiírt ATI 2013 pályázat nyerteseit. A nemzetközi Bíráló Bizottsági döntése értelmében infokommunikációs technológiai és élettudományi ágazatot képviselő inkubátorok nyerték el az Akkreditált Technológiai Inkubátor címet az idei évben.

A pályázat egyik célja volt, hogy az akkreditációt elnyerő inkubátorok jogosulttá váljanak a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap Technológiai start-up ökoszisztéma építés tárgyú – összesen 2,1 milliárd forintnyi forrású – pályázat (Start-up_13) I. alprogramjában való részvételre és a maximum 60 millió forintos „de minimis” támogatás elnyerésére.

A pályázat legfontosabb eleme, hogy az akkreditáció elnyerésével az inkubátorok jogosulttá válnak a saját kiválasztási folyamataikban sikerrel szereplő start-upoknak ajánlást adni, mely feltétel a pályázat II-IV. alprogramjaiban a támogatás elnyeréséhez. Az akkreditált inkubátorok alapfeladata, hogy mentorálással, nemzetközi tapasztalataikkal és kapcsolataikkal a kiválasztott induló vállalkozásokból olyan sikeres cégeket építsenek fel, amelyek képesek a nemzetközi piacokon való megjelenésre, gyors növekedésre és alkalmasak további kockázati tőkebefektetésekre.

A Bíráló Bizottság 2013. október 14-i döntése értelmében az alábbi inkubátorok nyerték el az „Akkreditált Technológiai Inkubátor” (ATI) címet: ACME Labs Zrt., Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt., Digital Factory Zrt. és iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.

Forrás: NIH

2013. október 16. 12:15 | Haladó, Pályázatok