18961

Október 31-ig, gyerekeknek készült online tartalommal nevezhetnek az érdeklődők a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenyre. A versenyre eddig 29 országból több mint 300 európai tartalomszolgáltató pályázott, a nevezések a www.bestcontentaward.eu weboldal galéria menüpontjában tekinthetők meg.

A verseny célja arra ösztönözni a gyerekeket és fiatalokat, hogy olyan netes tartalmakat készítsenek gyerekek számára, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek, az alkotásnak adnak teret – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hétfőn az MTI-vel.A pályázók bármilyen típusú, gyermekek vagy fiatalok számára készített, újonnan létrehozott, vagy már létező online tartalommal – weboldalakkal, blogokkal, játékokkal, alkalmazásokkal, oktatási tartalmakkal, videókkal vagy egyéb multimédiás tartalmakkal – nevezhetnek.

A zsűri által kiválasztott legjobb fiatal alkotók részt vehetnek a Google és az Interactive Software Federation of Europe vezető technikai szakértőinek néhány órás Google Hangouts tanfolyamán.

Az egyes országok győztesei továbbjutnak az európai döntőbe, amelynek nyertesei Brüsszelben a biztonságosabb internet nap rendezvényen, 2014. február 11-én vehetik át a díjat.

További információkat a www.bestcontentaward.eu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

2013. október 15. 12:24 | Haladó, Pályázatok