29102

Egy párizsi teraszon kávézni, Dubrovniknál úszni az Adriában, Prágában sörözni, Ljubljana mellett hegyet mászni vagy Milánóban vásárolgatni – mindannyiunknak van egy elképzelésünk a tökéletes európai menekülési célpontról. Az Európai Bizottság a múlt héten indította útjára a Facebookon „Az európai történet” című fotópályázatát, amely az EU összes polgára előtt nyitva áll.

Az 1. díj egy 1500 eurós utazás az EU-ban, a 2. és a 3. helyezett pedig egy-egy 289 euró értékű iPad mini (16GB) táblagépet kap.

A résztvételhez csupán néhány lépést kell megtenni:

Lájkolja az Európai Bizottság facebook-oldalát.

Kattintson a „European Story” alkalmazásra, majd az „Enter Contest” linkre.

Ossza meg nevezését Facebook-oldalán, ismerőseit is bátorítva a részvételre.

Az alkalmazásban kattintson a Vote-ra, tekintsen meg más nevezéseket is, és szavazzon.

A 12 legtöbb szavazatot kapó nevezés automatikusan döntős. A lehető legtöbb szavazat eléréséhez ossza meg saját nevezésének linkjét.

Minden kép egy történet – mi az Öné?

A polgárok európai évében jelent meg az uniós polgárságról szóló 2013. évi jelentés, amely azt térképezi fel, mely akadályok korlátozzák leginkább a polgárokat jogaik gyakorlásában. Idén az EU azt szeretné megtudni, milyen az Ön európai élete, és él-e uniós jogaival?

A héten látogasson el az EUTube csatornára is, hogy megtekinthesse a 2013-as polgárok európai évének legfrissebb videóját.

Ne feledje, bármikor bekapcsolódhat az EU-ról szóló vitákba a Facebookonés a Twitteren

Forrás: Hírközpont

2013. november 10. 10:30 | eDemokrácia, Haladó