29074

Projektötlet kidolgozása digitális írástudás javítására a munkanélküliekre és a 45 év feletti munkavállalókra vonatkozóan. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet projektötlet kidolgozására. A projekt célja az, hogy európai uniós forrásokból, az infokommunikációs képességek növelésével javítsa a társadalom munkaerő-képességét.

A célcsoport a 45 év feletti munkavállalók, másrészről a munkanélküliek, akiknél a munkaerőpiacon való elhelyezkedést, a munkaerőpiacon való váltás lehetőségét szűkíthetik az infokommunikációs képességek hiánya.

A projektötletnek elsősorban az emberi motivációs tényezőkre kell fókuszálnia. Meg kell szólítania és motiválnia kell tömegeket, elsősorban azokat, akik nem részei a digitális világnak, vagy akiknek az informatikai tudása a betöltendő munkahelyek legnagyobb részéhez nem elegendő. A projektötlet kidolgozásánál nincs megszabva, hogy milyen szereplők, szervezetek, intézmények bevonásával kell megvalósítani.

A feladatmegoldás első szakaszában a pályázókat arra kérjük, hogy írjanak rövid összefoglalást arról, hogyan lehet javítani a két célcsoport infokommunikációs képességeit állami szerepvállalással, uniós finanszírozással.Be kell mutatni az alapvető működési mechanizmusokat és motivációkat. Javasolt terjedelem: 1-3 oldal.

A feladatmegoldás második szakaszában a feladat bemutatni az ötlet megvalósíthatóságát, ismertetni kell a programelemeket, a finanszírozást, a szereplőket, az ellenőrzés formáját. Cél, a könnyen, egyszerűen, költséghatékonyan végrehajtható projektötlet. Javasolt terjedelem: 3-5 oldal.

A feladatmegoldás harmadik szakaszában a szakértői panel és a feladatmegoldó közösség által a legjobbak közzé választott ötletgazdák feladata, hogy dolgozzák ki teljes programot bemutatható formában, valmint egy hozzá tartozó marketing-kampányt. Javasolt terjedelem: 7-12 oldal

A Minisztérium értékes díjakkal jutalmaz:

Legjobb ötlet díja:

‹   projektötlet ismertetése az It-Business szakújságban

‹   Apple iPad 4 Retina 4G 32GB vagy Samsung Galaxy Note 10.1 N8000 3G 16+32GB

‹   10 000 forintos gourmet vacsora voucher a THYME Kitchen & Delicatesse-ben

 

A legkreatívabb közösségi tag jutalma:

‹   1 db ZTE telefon

‹   10 000 forintos gourmet vacsora voucher a THYME Kitchen & Delicatesse-ben

 

Legaktívabb közösségi tag jutalma:

‹   ZTE telefon

‹   10 000 forintos gourmet vacsora voucher a THYME Kitchen & Delicatesse-ben

 

Legnépszerűbb közösségi tag jutalma:

‹   ZTE telefon

 

Forrás: otletter.infoter.eu

2013. november 11. 10:15 | Haladó, Pályázatok