34172

Új funkciót kapott a Viber, a népszerű ingyen telefonálós szolgáltatással most már olyanokat is fel lehet hívni, akik nem telepítették az alkalmazást. A Viber Out funkció használata ráadásul még olcsóbb, mint a Skype hasonló megoldása.

Világszerte elérhetővé tette külső számok hívását lehetővé tévő szolgáltatását a Viber. A Viber–Viber irányú kommunikáció továbbra is ingyenes, a rendszeren kívüli mobil és vezetékes számok hívásáért azonban természetesen fizetni kell – viszont jóval kevesebbet, mintha simán a mobilunkról telefonálnánk.

A Viber Out használati díjait nem forintban, hanem euróban határozza meg a szolgáltató, így az árfolyam függvényében folyamatosan változik a percdíj. A jelenlegi árfolyammal számolva egy hazai vezetékes telefonszám hívása bruttó 5,30 forintba, egy mobilé pedig 24,86 forintba kerül percenként. Összehasonlításként: Skype-on vezetékes irányba 6,66, mobilokra pedig 63,33 forintot kell fizetni percenként.

A Viber az aktuálisan értelmezhető összes okosmobilra elérhető (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian, Bada), valamint asztali számítógépeken is lehet használni telefonálásra és üzenetküldésre,
ingyenesen is.

Forrás: hvg.hu

 

 

2013. december 23. 09:04 | Digitális írástudás