33054

Átadták az Appra magyar! alkalmazásfejlesztő verseny díjait. A versenyen az év alkalmazása díjat az iMenetrend vasútimentrend-kereső nyerte el. A gálán emellett díjaztak szakemberkereső alkalmazást, online televíziós appot, a különleges játékélményt biztosító kincskereső játékot és interaktív filmsorozatot is. A közönségdíjas a traffipaxfigyelő mobilos megoldás lett.

„Az okostelefonok rendkívül gyors fejlődéséhez és terjedéséhez szerencsére az alkalmazás fejlesztői piac is alkalmazkodott Magyarországon, így a külföldi alkalmazások mellett egyre több és jobb hazai megoldás is rendelkezésre áll az okoskészülékek felhasználói számára. Ezt bizonyítja a több mint 160 nevezés, ami az Appra magyar! versenyre érkezett. Ezt az ünnepélyes alkalmat szeretném megragadni, hogy bejelentsem a következő időszakban is kiemelt figyelmet fogunk szentelni és támogatást biztosítani az alkalmazásfejlesztői és szoftverfejlesztői piacnak.” – nyilatkozta Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az Appra magyar! fővédnöke.„A napi ingázásaink során derült ki számunkra, hogy nincs az alkalmazások piacán egy megbízható, minden információt tartalmazó vasútimenetrend-kereső, így mondhatni szükségszerűen fejlesztettük le ezt az alkalmazást a munkánk mellett. A számtalan pozitív felhasználói visszajelzés mellett nagyon nagy öröm számunkra ez az elismerés. Rengeteg ötletünk és tervünk van még ezen a piacon, addig is utazzanak sokat vonattal és használják az iMenetrend alkalmazását.” – mondta az év alkalmazásának fejlesztő csapatából Oroszi Róbert, az Artanis Design képviseletében.

Grósz Judit, a Microsoft új technológiák meghonosításáért felelős vezetője az Appra magyar!-t kezdeményező vállalat nevében elmondta: „Nagy örömömre szolgált a pályázat iránti óriási volt az érdeklődés. Ez azt mutatja, hogy Magyarországon sokan kívánnak a jövőben is mobilalkalmazás-fejlesztéssel foglalkozni. Ugyanakkor több applikáció dizájn, kezelőfelület vagy funkcionalitás szempontjából még jelentősen elmarad a nemzetközi sztenderdektől. A Microsoft részéről ezért mi szeretnénk nekik ebben tanácsokkal és javaslatokkal segíteni itthon és nemzetközi szinten egyaránt.”Appra magyar! díjazottak:

Az év alkalmazása és a közhasznú kategória győztese: iMenetrend

Fejlesztő: Artanis Design Kft

A vasútimenetrend-kereső iMenetrend alkalmazás több mint 6000 állomást tartalmaz, így biztosan megtalálja az ember azt, amelyikre szüksége van. Keresés után láthatók a vonatok megállói, és ha rendelkezésre áll aktuális információ, akkor térképen is követhetők a járatok. Különböző beállítások segítségével finomítható a keresés (pl. Budapest-bérlet, biciklitárolási lehetőség, pótjegy nélküli utazás).

http://appramagyar.hu/appok/imenetrend/

Microsoft Üzleti kategória győztese: Jószaki

Fejlesztő: iMind Kftt

A Jószaki egy szakemberkereső applikáció. Igazi értékét a rendszerben található szakemberek és az őket értékelő megbízók véleményei adják. A felhasználók több mint 11 000 szakember között válogathatnak.

http://appramagyar.hu/appok/jo-szaki/

Marquard Életmód kategória: MinDigTV

Fejlesztő: Appsters Kft.

Az ingyenes applikáció segítségével kiváló képminőséggel, élőben nézhetők televíziós csatornák – M1, M2, DunaTV, Duna World, euronews 4 nyelven, hatoscsatorna – és hallgathatók rádióállomások – Kossuth, Petőfi, Bartók.

http://appramagyar.hu/appok/mindig-tv-applikacio/

Játék kategória, 2 díjazott alkalmazás

Filmdrops (Chili vagy Mangó)

Fejlesztő: Attrecto Innovantions

A FilmDrops applikációján keresztül interaktív videókat nézhet a mobilján a felhasználó. Itt érhető el a Chili vagy Mangó interaktív filmsorozat, amely lehetőséget ad arra, hogy a néző beleszóljon a történetbe és kedve szerint irányítsa a szereplőket.http://appramagyar.hu/appok/filmdrops/

Sighter

Fejlesztő: Sighter Informatikai Kft.

A Sighter a városok nevezetességeit segíti megtalálni játékos formában. Az applikáció mutatja a közelben lévő kincseket – sightokat –, a feladat pedig ezek felkutatása és lefényképezése. Ebben az iránytű és a klasszikus játékból ismert hideg-meleg jelzések segítenek. http://appramagyar.hu/appok/sighter/

Sanoma közönségdíj: Traffi Hunter

Fejlesztő: Traffi Hunter

A Traffi Hunter traffipaxjelző app célja, hogy segítse az úton lévőket a biztonságos közlekedésben. Az alkalmazás a www.police.hu oldalon feltüntetett sebességmérés adataiból, traffipax listából és a felhasználók jelentéseiből gyűjti össze az információkat. Főbb funkciók: traffipax jelentés, legközelebbi nemzeti dohányboltok megjelenítése, ATM, benzinkút-, szerviz-, autómosó-, bolt- és étteremkereső. http://appramagyar.hu/appok/traffi-hunter/

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által indított, a Microsoft által kezdeményezett, az Apcom, az eNET, a Telekom, T-Systems Magyarország és a Telenor által egyaránt támogatott Appra magyar! versenyen az elmúlt időszak legjobb magyar mobilalkalmazásait keresték. A kategóriadíjak mellett a Gránit Bank és a MasterCard támogatásával a zsüri kiválasztotta az év alkalmazását, a Sanoma pedig a közönség által kiválasztott alkalmazást díjazta.

Forrás: Infoter.eu

2013. december 12. 15:48 | Digitális írástudás, Kezdő