36848

A ‘Coding girls’ programban a Prezi fejlesztői tanítanak és mesélnek a programozásról, ami sokkal izgalmasabb, mint azt sokan elsőre gondolnák. Olyan középiskolás lányokat, akik 2015/2016-ban felsőfokú képzésre szeretnének jelentkezni, érdekli őket a matematika vagy az informatika és szeretnének betekintést nyerni a programozás világába.

Arra kérnek, hogy csak akkor jelentkezz ha vállalni tudod, hogy minden alkalmon részt veszel március 4. és május 19. között keddenként és csütörtökönként 17:00-19:00-ig és nem riadsz vissza egy kis házi feladattól sem.

Előzetes programozói tudásra nincs szükség, az alapoktól kezdik az oktatást. Meg fogod látni, hogy egy kis kitartással bárki képes megtanulni a programozás alapjait.

A program

Elmélet: Megtanítják neked, hogyan írj JavaScript nyelven programokat. Párokban fogtok dolgozni és végig mentorok segítenek, hogy hétről hétre jobb programozó váljon belőled. A kurzus végére magabiztosan tudsz majd programokat készíteni és olyan alapot kapsz, amiből kiindulva képes leszel egyénileg továbbfejleszteni a tudásod.·

Gyakorlat: Az ötödik héttől kezdve minden héten együtt építetek egy új, teljes alkalmazást, amire büszke lehetsz és megmutathatod másoknak, hogy mit tudsz.

Jelentkezés és kapcsolat

A programban összesen 8 fő vehet részt. A jelentkezés határideje 2014. február 20., a jelentkezőket február 24-ig értesítik, hogy felvételt nyertek-e. A kurzus díjmentes.

E-mail: coding-girls@prezi.com

Regisztráció >>

Forrás és további információ: www.coding-girls.com

Forrás: Oktatas.hu

2014. január 31. 14:37 | Haladó, Nők és infokommunikáció, Pályázatok